Putyin bejelentette: taktikai atomtöltetet helyeznek el Fehéroroszországon belül

2023. március 25. 18:44
Az orosz elnök szerint ezzel nem sértenek nemzetközi egyezményeket.

Vlagyimir Putyin szombaton jelentette be, hogy sikerült megállapodnia Fehéroroszországgal, az úgy egyezmény értelmében Moszkva taktikai atomfegyvert telepít fehérorosz területen. A Kommerszanton megjelent hír kitér arra is, hogy Alekszandr Lukasenko már rég szerette volna elérni, hogy taktikai atom kerüljön országában elhelyezésre. 

Vlagyimir Putyin kijelentette, a lépéssel nem sértenek nemzetközi egyezményeket, valamint az Egyesült Államok is helyezett már el hasonló fegyvert szövetséges országok területén. 

Moszkva ígérete szerint júliusig befejezik az atomtöltet tárolására szolgáló épület megépítését, ugyanakkor megjegyezték, nem adják át a fegyverek feletti ellenőrzést a fehéroroszoknak. Putyin részletezte, eddig is tíz atomfegyver szállítására képes repülőt tartanak Fehéroroszországban. 

Veszélyes precedens, hogy semmibe vették a magyar tiltakozást a NATO-ban - Somkuti Bálint a Mandinernek

Nyitókép: Anton Novoderezhkin / SPUTNIK / AFP

Összesen 122 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, egyre szarabbul néz ki, fokozzák.

" Putyin részletezte, eddig is tíz atomfegyver szállítására képes repülőt tartanak Fehéroroszországban. "

Szóval az újságírók tudják, hogy Putyin mit részletezett. De Putyin azon mondatait már elfelejtették közölni, hogy a döntés meghozatalában jelentős szerepet játszot az a Brit bejelentés, miszerint szegényítet urán lövedékeket küldenek Ukrajnának. De ahogy elnézem, erről a többi nyugati sajtó is megfeledkezett. Holott az orosz pont sajtó ezzel van tele.

Ugye neked sincs családod, gyermeked, buziként nem kár érted, ha hamuként elemzed majd a történteket....de téged el kell taposni a többség, a túlélni vágyók érdekében......

A vén DK-s nyuggereknek ezt hiába meséled......nekik mindig segget kell nyalni, az orosz segg után most nyugati seggekre váltottak.....a sírig, gerinc és haza nélkül.

A Szovjetunió reinkarnációja Brüsszelben van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés