Meghalt egy ukrán oldalon harcoló lengyel önkéntes a fronton

2023. március 25. 15:36
Két további, néhány nappal ezelőtt megsebesült lengyel pedig súlyos állapotban van.

Életét vesztette egy lengyel önkéntes az ukrajnai harcokban, két további, néhány nappal ezelőtt megsebesült lengyel pedig súlyos állapotban van – közölte Michal Dworczyk tárca nélküli miniszter szombaton a Twitteren. A miniszter tájékoztatása szerint a két sebesült katona állapota

nem engedi meg hazaszállításukat.

Közölte továbbá, hogy két másik, a múlt héten megsebesült lengyel közül az egyik könnyebb sérült hazatért Lengyelországba, a másikat pedig Dnyipróból Kijevbe szállították. A lengyel hatóságok nem tagadják, hogy lengyel önkéntesek is részt vesznek az ukrajnai harcokban Ukrajna oldalán, de számukat nem közlik.

(MTI)

A nyitókép illusztráció. Fotó: Pavlo Bahmut / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Látszik a képen, hogy a hülyék vörös zászlóval jelzik, hogy hol van a géppuskafészkük.

Az oroszoknak is több fronton kéne haladniuk, legalább kettőn. Jó lett volna Bahmutot már lezárni, nem jött össze és az egész háború araszol a taktikai atom és a még nagyobb bajok felé. Febr. elején úgy latszott, h. Bahmut néhány hét és megvan. Rendesen ropják az őróltek álarcosbáljában.

Teljesen alaptalan, h. Oroszország bármilyen fenyegetést jelentene a NATO és nem NATO európai államokra. Harcol a saját legalapvetőbb biztonsági igényeiért. Ukrajna pedig azért, h. NE legyen semleges és szabadon sanyrgathassa tovább a számos nemzetiségét. Mindent elmond a "szerencsétlen áldozat" lator államról, h. a magyarok nem fértek be az őshonos nemzetségek sorába az ukrán állami megítélés szerint..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés