Meghalt egy ukrán oldalon harcoló lengyel önkéntes a fronton

2023. március 25. 15:36

Két további, néhány nappal ezelőtt megsebesült lengyel pedig súlyos állapotban van.

2023. március 25. 15:36
null

Életét vesztette egy lengyel önkéntes az ukrajnai harcokban, két további, néhány nappal ezelőtt megsebesült lengyel pedig súlyos állapotban van – közölte Michal Dworczyk tárca nélküli miniszter szombaton a Twitteren. A miniszter tájékoztatása szerint a két sebesült katona állapota

nem engedi meg hazaszállításukat.

Közölte továbbá, hogy két másik, a múlt héten megsebesült lengyel közül az egyik könnyebb sérült hazatért Lengyelországba, a másikat pedig Dnyipróból Kijevbe szállították. A lengyel hatóságok nem tagadják, hogy lengyel önkéntesek is részt vesznek az ukrajnai harcokban Ukrajna oldalán, de számukat nem közlik.

(MTI)

A nyitókép illusztráció. Fotó: Pavlo Bahmut / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2023. március 26. 11:56
Az oroszoknak is több fronton kéne haladniuk, legalább kettőn. Jó lett volna Bahmutot már lezárni, nem jött össze és az egész háború araszol a taktikai atom és a még nagyobb bajok felé. Febr. elején úgy latszott, h. Bahmut néhány hét és megvan. Rendesen ropják az őróltek álarcosbáljában. Teljesen alaptalan, h. Oroszország bármilyen fenyegetést jelentene a NATO és nem NATO európai államokra. Harcol a saját legalapvetőbb biztonsági igényeiért. Ukrajna pedig azért, h. NE legyen semleges és szabadon sanyrgathassa tovább a számos nemzetiségét. Mindent elmond a "szerencsétlen áldozat" lator államról, h. a magyarok nem fértek be az őshonos nemzetségek sorába az ukrán állami megítélés szerint..
formaegy
2023. március 26. 11:56
Ja. Önkéntes mi? Itt is piros hó esett. A kormányotok tagjai miért másnak a f...val verik a csalánt? Ők miért nem mennek "önkéntesnek"? Ja, a fosos életük többet ér? Könnyebb ártatlan embereket lemészároltatni. Na menjetek! Nagy ára van a Nagy Lengyel Birodalom létrejöttének. A vezetés majd élvezi, ti pedig megdöglöttök érte.
Paskai
2023. március 26. 08:54
Ha a ruszkik a románokat támadták volna meg, ami a nato tagság miatt sajnos kizárt, néhány dk-s párttag az életét adta volna a románok szabadságáért miután a területünket bitorolják, mint az ukránok lengyel területeket.Ugyanaz a réteg hiszi az örök életet vagy bármit, amit fizetett ügynökök hirdetnek.
Paskai
2023. március 26. 08:49
"Meghalt egy ukrán oldalon harcoló lengyel önkéntes a fronton" Vérét adta Amerikáért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik