Klímatüntetők gyorsan kötő betonnal ragasztották magukat az úttestre Németországban (Videó)

2023. március 25. 19:46

A forgalom leállt.

2023. március 25. 19:46
null

Klímaaktivisták zárták le szombaton Hamburgban az Elba hídjait. Berlinben is demonstráltak a klímasemlegességért. A rendőrség közleménye szerint szombat reggel a Last Generation (Utolsó generáció) mozgalom négy aktivistája az úttestre ragasztotta magát gyorsan kötő betonnal.

A forgalom leállt.

A klímaváltozás elleni intézkedések gyorsítását célzó népszavazás támogatására Berlinben szombat délutánra szerveztek tüntetést és koncertet. A rendőrség szerint várhatóan mintegy 35 ezer ember vesz részt a Klimaneustart elnevezésű gyűlésen. Az ötórás rendezvényen számos zenekar lép fel, és ismert aktivisták, szakértők mondanak beszédet.

A berliniek vasárnap szavazhatnak arról, hogy a város 2045 helyett már 2030-ra legyen klímasemleges. A szavazás akkor érvényes, ha a választásra jogosultak legalább 25 százaléka leadja voksát. Törvénybe pedig akkor iktathatják, ha a választók többsége igennel szavaz.

(MTI)

Nyitókép: YouTube

Kapcsolódó cikkek

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2023. március 26. 19:21
Hagyják ott őket vagy két napig!
kujon
2023. március 26. 18:47
Ez mind a saját eszük? :-))) Akkor szépen induljon meg a forgalom, az első sorban úthengerek legyenek; aki fél, majd elugrik. De megnézném... :D
Dunhill67
2023. március 26. 15:36
ja,jó...akkor már csak annyi úthengert kell kiállítani,ami lefedi az út teljes szélességét és lassan megindulni feléjük...azt mondjuk megnézném,hogy akkor mennyire is "ragaszkodó" az a gyorsbeton
tartarossz.blog
2023. március 26. 15:03
Ha az ülepükkel ragasztották oda magukat, az akár hatékony is lehet a klimavédelem szempontjából, mert így kevesebb metánt eregettek aznap.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik