Sírva szorongatták Szoboszlai mezét a besenyszögi gyerekek (VIDEÓ)

2023. március 24. 9:53

Írta: Sal Endre
Életre szóló élményben volt részük a Besenyszögi SE kis focistáinak a tegnap esti magyar-észt válogatott focimeccs után, a magyar csapat kapitánya, Szoboszlai Dominik ugyanis a több ezer kisgyerek közül nekik adta oda a mezét.

A kicsik sírva szorongatták a mezt, amire régóta pályáztak. A legtöbbjük a helyi művészeti iskolába jár, s már napokkal ezelőtt elkészítették a nagy méretű kartonlapot Dominiknak címezve, hátha őket választja. És a csoda megtörtént. Szabó Tibor, a Besenyszög SE elnöke a Mandinernek azt is elárulta, mi lesz az ereklye sorsa: „Az MLSZ-nek köszönhetjük, hogy ott lehettünk a meccsen, hiszen ingyenjegyet kaptunk. Nagy volt az öröm, hazafelé a buszon minden gyerek felvette egyszer a mezt, amely jelenleg az egyik kicsinél van, aki megkérte a többieket, hadd vigye haza estére” – mondja Szabó Tibor. A klubelnök hozzátette, Szoboszlai Dominik mezét bekereteztetik és a klubházban fogják kihelyezni.

A Szolnoktól nem messze eső Besenyszög labdarúgása amúgy mostanában éledezik, két éve mindent újrakezdtek, a felnőtt csapat pedig az első helyen áll a megye III-as bajnokságban. Az egyesület nehéz körülmények között dolgozik, a kicsikkel együtt csaknem száz igazolt labdarúgójuk van, ám tavaly összesen 2,1 millió forintból tudtak gazdálkodni. Szabó Tibor szerint Szoboszlai Dominik gesztusa életre szóló élményt adott a kicsiknek: „A gyerekeket ezek után eltiltani sem lehet a labdarúgástól, akkor lökést kaptak. És ez az, ami pénzben nem mérhető. Köszönjük, Dominik!” – összegzett a klubelnök.

@m4sportofficial A tárgyalás, ami egy Szoboszlai-mezért megy. #m4sport #foci #magyarvalogatott #magyar #szoboszlai ♬ eredeti hang - M4 Sport

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés