Íme Zelenszkij öt pontja: ha mindegyik teljesül, szerinte megnyerik a háborút

2023. március 23. 21:07
Az ukrán elnök szerint a szankciós döntések késleltetésére „még csak utalás sem történhet”.

Volodimir Zelenszkij elnök egy az ukrajnai régiókat átszelő vonatról közvetlenül szólt az Európai Tanácshoz, és öt fő veszélyt sorolt fel, amelyek „elhúzzák az ukrajnai háborút” – számolt be a Pravda. Először is, az elnök megjegyezte, nem szabad késleltetni a fegyverek átadását az ukrán katonáknak, amelyek megvédhetik az ukránokat a terrortól.

Mindenekelőtt a nagy hatótávolságú fegyvereket.

Másodszor, Zelenszkij háláját fejezte ki a MiG-ek megvásárlásáról szóló döntésért Ukrajna számára, mivel ez jelentősen megerősíti az ukrán égbolt védelmét, de hangsúlyozta, hogy több modern repülőgépre van szükségük.

Harmadszor: A szankciós döntések késleltetésére még csak utalás sem lehet. Sőt, nem lehet a szankciók felhígítása sem, különösen nem az élelmiszerbiztonság manipulatív álcája alatt. Az erős szankciók biztonságot jelentenek, míg a szankciók gyengítése újabb válságok meghívása – hangsúlyozta az elnök.

A negyedik: Ukrajna már régóta beszél egy békeformula-csúcstalálkozó megszervezéséről. Mindenki tisztában van azzal, hogy a jelenlegi körülmények között sok vezető nem tud Ukrajnába jönni, így a csúcstalálkozót a világ vagy Európa valamelyik fővárosában lehet megszervezni.

Ötödik: Kritikusan fontos, hogy Ukrajna és az Európai Unió közötti közeledés ne késlekedjen. Ukrajna készen áll arra, hogy még az idén döntés szülessen az uniós tagságról szóló tárgyalások megkezdéséről. Ugyanez a készség szükséges minden európai vezetőtől.

Nyitókép: Sergei Supinsky / AFP

Összesen 164 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

akkor mar baszhatod mert az otodik pontod eselytelen

A világcsászár megint szólt...

Konkrétan kb. elpusztult az "országa". (Azért az idézőjel, mert láthatóan nem sok felelősséggel tartozik az ukrán népnek.)

Ukrajnának NINCS atomfegyvere. És Ukrajna NEM a NATO.
Az USA meg nem fogja New Yorkot beáldozni, vagy akár csak megkockáztatni Mariupolért. Ez elég nyilvánvaló.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés