Letartóztatnák-e Putyint Magyarországon? – Gulyás Gergely válaszolt

2023. március 23. 13:08
A Kormányinfón került elő a kérdés.

Mint arról a Mandiner beszámolt, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) kiadott egy elfogatóparancsot Vlagyimir Putyin ellen. A Kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta: ez ténykérdés, ha ezt állapította meg a nemzetközi bíróság, ehhez nincs mit hozzátennie a kormánynak.

Nem tudjuk letartóztatni az orosz elnököt, mert Magyarország nem hirdette ki a Nemzetközi Büntetőbíróság statútumát”

– válaszolta a miniszter arra a kérdésre, hogy letartóztatnák-e Vlagyimir Putyint, ha Magyarország területére lépne. A tárcavezető részletezte: dualista alapon állunk, nemzetközi egyezmény elfogadása önmagában nem válik a belső jog részévé, csak ha kihirdetik, ami azért nem történt meg, mert a magyar alkotmánnyal ellentétes az egyezmény.

Nyitókép: Anton Novoderezhkin / SPUTNIK / AFP

Összesen 132 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te idióta állat, mert az Orosz Föderáció elnöke, az aztán "menekül"...

Annyira elszakadtatok a valóságtól, hogy az már veszélyes.
Szuverén államok vezetőivel TÁRGYALNI szokás, nem "elfogni" őket, meg "menedékjogot" adni nekik. (De ez tényleg kb. az elmegyógyintézet szintje, hogy ilyen alapdolgokat magyarázni kell...)

Az érdekes egy "rendezés". Amolyan nünbergi. Csak hát vab itt egy bibi: ahhoz el kellene foglalnotok Moszkvát. A hatezer atomtöltettel rendelkező nukleáris szuperhatalom fővárosát.

Ugyanez jutott eszembe.
Saját magukat szigetelik el. Kína, India, nem sorolom... de akár a NATO-tag Törökország vagy akár Izrael (!!!) tárgyalóképes marad Oroszország irányában (is), míg Európa nem.

"Milosevics is Hágába került végül. "

Törvényellenesen. Ugyanis a Szerb alkotmánybírósag döntése alapján nem lehetett Milosevicset kiadni, és amennyiben bűnöket követett el, akkor azokat szerb bíróság előtt kellet volna megtárgyalni. De az akkori nyugatbarát Djindics által vezetett Szerb kormány szembemenve az alkotmánybíróság döntésével kiadta Miloševicst Hágába. Az akkori kormányfő már nem él, így nem tudhatjuk, miért tette. Merénylet áladozata lett.

Lenne nagy sírás-rívás egy esetleges puccs esetén... Putyin itt az ÓVATOS DUHAJ, a kiegyensúlyozott, józan vezető... lehet rosszabb... SOKKAL ROSSZABB.

Egy keményvonalas puccsnak jóval nagyobb az esélye, mint egy Amerika-baráténak... talán ezt hadd ne kelljen ecsetelni. Nagyjából kizárt, hogy még egyszer egy Jelcin kerüljön hatalomba.

"És nem volt háborús bűnös?"

Hogy bűnöd volt-e, vagy sem, azt nem tudom. De egy dologban biztos vagyok. Létezett nyugati érdek abban, hogy a NATO országok mossák bűnüket azzal, hogy mocskot dobnak Milosevicsra. Ugyanis Szerbiát a nemzetközi jog szerint törvénytelenül bombázták. Mert hiányzott hozzá a megfelelő ENSZ határozat mely ezt a tevékenységet legalizálhatta volna.

"tagadják hogy háború lenne. Az kérem nincs. A háború nélküli háborús övezet."

De viszont létezik hadműveleti terület. És figyeld meg, az oroszok nem támadnak kormányépületeket, hivatalokat, parlametet, lakótelepeket, pályaudvarokat. Az oroszok nem Ukrajna népe ellen harcolnak, hanem az UUkrán állam ellen.

"Az elején azt hitték, Ukrajna az ölükbe pottyan."

Ez egy nyugati duma. A fő ok, amiért megpróbálták Kijevet támadni, hogy elvonják Donbásztól az oda támadásra felsorakozot 170 ezer ukrán katonát. Ezt bizonyítja ez a cikk is, melyet majd egy héttel az orosz invázió előtt írtak még. Hogy Donbászból elkezdték az emberek evakuálását oroszországba, tartva egy ukrán támadástól (Feb.18.2022).

https://lenta.ru/brief/2022/02..

"Letartóztatnák-e Putyint Magyarországon? – Gulyás Gergely válaszolt"

Szerintem nem. De nem tartóztatnák le más országban sem. Mert az felérne egy hadüzenettel. És ezért ez a le nem tartóztatás öszhangban is volna az ENSZ alapokmányával is (melyet a az országok aláírtak), mely kimondja, hogy az országok elsősorban törekednek a békés együtélésre.

"Akkor ugye az oroszok is törvénytelenül háborúznak, gyilkolnak Ukrajnában?"

Nehéz megítélni. Mert ebben benne van az is, hogy léteznek az ENSZ által is jóváhagyott Minszki egyezmények.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés