A győzelem zsebkönyve

2023. március 22. 8:48

Békés Márton
Látószög blog
Deák Dániel a Nemzeti Együttműködés Rendszerét kezdettől fogva szimpátiával figyeli és szakszerűen elemzi.

„Röviden tehát, a politikában sincsen másként: először magunkat, aztán ellenfelünket kell alaposan meg-, illetve kiismerni ahhoz, hogy megfelelő tudással vonuljunk hadba, majd kreatívan alakítva magát a harcmezőt s rajta a seregek viselkedését, győzelmet arassunk. Maradva a katonai példánál, Magyarországon jóideje a jobboldal – mint politikai közösség, a Fidesz–KDNP alkotta pártszövetség, a nemzeti kormányzat s végezetül annak feje – az a történelmi erő, amely képes sikeres összhaderőnemi műveleteket tervezni és azokat komplex hadviselés formájában végrehajtani, az erre hivatott hadserege állományába beleértve a regulárisan szervezett, ugyanakkor kezdeményező egységeket és a gyorsreagálású, de fegyelmezett szabadcsapatokat is.

Ez a politikai tudás vezetett oda, hogy 2010 óta a magyar jobboldal egymás után négy alkalommal aratott alkotmányozó törvényhozási felhatalmazást jelentő választási győzelmet, a legutóbbi, 2022. április harmadikai országos megmérettetésen egyenesen minden eddiginél több, hárommilliót is meghaladó szavazattal. Legalább húsz éve tartó, hosszú menetelés vezetett idáig, amelyet öt pontban foglalhatunk össze, egy afféle »így győzött Orbán« mentén:

  1. Társadalmi többséget eredményező széleskörű, folyamatos közösségépítés, pártszerű és civiltársadalmi keretek között egyaránt.
  2. Folytatható, bizalomkeltő és felelős stabil kormányzás.
  3. Eredeti, meggyőző, hosszú távú szellemi innováció.
  4. Közérthető, következetes, szélesen és mélyen megvalósított választási kampány.
  5. Tapasztalt, bizonyított és kompetens miniszterelnök-jelölt.

Mindez, amint azóta tudjuk, nehezített terepen ment végbe a legutóbbi választás alkalmával, hiszen a veszélyek korában zajlott, amikor a járvány gazdasági utóhatásai, a továbbra is élénk illegális migráció, a hamar eszkalálódó orosz–ukrán háború, illetve a nyomában járó infláció és energiakrízis együttes kihívást intézett az ország felé, ráadásul a magyarországi baloldali struktúrák (médiavállalkozások, pártok, NGO-k és technológusok) mögött mintegy négymilliárd forintnyi értékben óriásbefektetőként megjelent egy tengerentúli szolgálati háttérrel is gyanúba keveredett csoportosulás, az Action for Democracy. Az antidemokratikus akció végül a 2010 és 2022 között megszilárdult nemzeti blokk védőgátján zátonyra futott.

Jelen kis könyvecske írója, Deák Dániel a Nemzeti Együttműködés Rendszerét kezdettől fogva szimpátiával figyeli és szakszerűen elemzi. A független-objektív szemléletet a szív és az ész okán egyaránt lehetetlennek, sőt a globális-progresszív hálózatok trükkjének tartja, minden joggal. Helyette értékek mentén, szakmai alázattal, az ország érdekeit is szem előtt tartva értékel, elemez és érvel. Politológus, a Megafon-csapat tagja és a XXI. Század Intézet vezető elemzője, ami kellő perspektívát nyújt ahhoz, hogy kívülről-belülről lássa az »Orbán-szabályt« (G. Fodor Gábor), méghozzá működés közben.”

A Fidesz megtanulta, állandó nyomás alatt kell tartani az ellenfelet - Deák Dániel a Mandinernek

Nyitókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

2022? Megnyerte már 2010-ben is ellenzékből. Arról magyarázz!
Egyébként kiválóan reményteleníted az elvtársi oldalt.

Akik a 2010-es meg tudták nyerni szabályosan ellenzékből, azoknak nincs szükségük csalásra kormányzati helyzetből. Csak a választási programnak kell bejönnie. Az erőlködéstől aranyeret fogsz kapni, amivel aztán fölöslegesen terheled az egészségügyet.

A legjobb választási program a gyakorlat, mert azt nem lehet meghamisítani. A munkásparadicsomról szóló elvtársi programokat meglehetett.

Fideath, te is kihagytál pár apróságot. A külföldi globalista-liberális világ teljes támogatását az ellenzék felé, ami pénzben, tanácsadókban, külföldről irányított zsoldosokban nyilvánult meg. Az RTL-klub gyakorlatilag az ellenzék tévécsatornája, az internetes térben elsöprő az ellenzék dominanciája, ezeket ki is finanszírozza? Az egyetemek bölcsész karai ellenzéki tűzfészkek, az amerikai nagykövetség szinte olyan mint egy ellenzéki párt. És a slusszpoén: az EU-s pénzek visszatartása egy új stratégia Orbán megbuktatására, gondolom a forint árfolyam mozgását sem a tavaszi szél irányítja...

Te ilyen idióta vitapertner lennél? Láttál te már RTL-klub híreket? Ha nem mi a fasznak szólsz be.
Az ellenzék azonosíthatóan kapott 4 milliárd forintot. Hogy ezen kívül mennyit, az ember csak sejtheti a sok ingyenélő ellenzéki politikus számából. Szerinted az elmúlt húsz évben mennyi pénzt kapott a TASZ, Helsiki, Amnesty, Migration Aid, eszem faszom többi hazaáruló NGO? Meg mered tippelni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés