Putyint az Ukrajna elleni bűncselekmények miatt üldözi a nemzetközi bíróság

2023. március 21. 14:48

Bernard Guetta
Magyar Narancs
Erős üzenet a világ diktátorainak, hogy nem fütyülhetnek a törvényekre következmények nélkül.

„Bár nem változik meg tőle a világ egyik napról a másikra, de a lépés erős üzenet a világ diktátorainak, hogy nem fütyülhetnek a törvényekre következmények nélkül.

Sokan nem is vették észre, hogy mi történt. Sokan csak egy érdektelen hírt látnak benne, hiszen ettől még Vlagyimir Putyint nem fogják Hágába küldeni, sőt, még csak felelősségre sem fogják vonni, de mégis: a Nemzetközi Büntetőbíróság történelmet írt azzal, hogy elfogatóparancsot adott ki ellene.

Példátlan esemény,

mivel ez az első alkalom, hogy egy nagyhatalom hivatalban lévő elnökét azonnali letartóztatás fenyegeti abban a 123 országban, amely ratifikálta a bíróság alapokmányát. Az elfogatóparancsot még megalázóbbá teszi, hogy Vlagyimir Putyint azzal gyanúsítják, megszervezte legalább tizenhatezer ukrán gyermek deportálását - más szóval elrablását -, és elősegítette, hogy ezeket a gyerekeket orosz családok fogadják örökbe. Még súlyosabb az Oroszországi Föderáció elnökére nézve, hogy a bíróság nyilvánvalóan nem adta volna ki ezt az elfogatóparancsot, ha nem lennének nyomós bizonyítékai - bizonyítékok Vlagyimir Putyin saját tollából, mert ő írta alá azokat a rendeleteket, amelyek lehetővé tették ezt az ocsmányságot, és a saját szájából, mert nyilvánosan gratulált az ügy főkolomposának, Marija Lvova-Belovának, az orosz elnöki hivatal gyermekjogi biztosának, akit a múlt hét óta szintén köröztet a büntetőbíróság.”

Nyitókép: Alexei Druzhinin / Sputnik / Sputnik via AFP

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Továbbá az lenne a legmegalázóbb - de az ICC számára , ha egy Putyin-látogatásakor csak példaképpen az oroszokkal hadgyakorlatozó icc-tag Dél-afrika figyelembe venné a diplomáciai mentességet ÉS telibe ignorálná a letartóztatási u-kázt!

Megjegyzés:
Csak az abszurd iránti érzékenységem súgja (értsd, lehet hogy tévedek) DE

Szerintem Trumpot nem! :-)

A Sztálinnal való szövetség pedig milyen üzenet is volt?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés