Daniel Freund: Ha Putyin ma Budapestre látogatna, letartóztatnák?

2023. március 21. 21:15
A német EP-képviselőnek az ICC elfogatóparancsáról is Magyarország jutott az eszébe.

Mint arról a Mandiner is beszámolt, háborús bűncselekményekért viselt feltételezett felelőssége miatt a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) pénteken elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen. A letartóztatási kötelezettség az ICC-tagállamokat kötelezi, így Putyin elhagyhatja ugyan Oroszországot, de ha olyan országba megy, amely tagja az ICC-nek,

akkor fennáll annak veszélye, hogy letartóztatják. 

Erre a hírre reagálva Daniel Freund az alábbiakat írta Twitter oldalán: „Ha Putyin ma Budapestre látogatna, letartóztatnák?”

Nem vicc: Putyin az Egyesült Államokban lenne biztonságban

 

***

Nyitókép: Twitter

Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem de nem is jön ide mint ez a kretén Soros katona.

Hivatalosan miért kéne nálunk Putyint letartóztatni? Nem emelkedett jogerőre ennek a sóhivatalnak az elismerése. De meg tudnád magyarázni, hogy az USA például miért nem ismeri el - tehát tartja szintén sóhivatalnak - ezt a bíróságot? A nyugat frusztrációjának eredménye ez a hajánál fogva előrángatott ügy.

Ukrajnát nem merik olyan és annyi fegyverrel ellátni, csapatokkal segíteni, hogy győzzön. Mert ugye, ha erre játszanának, akkor kezdettől fogva önthették volna oda a fegyvert, beavatkozhattak volna. Igaz, akkor az orosz se a régi fegyvereiket selejteznék le a fronton. Így tehát nyugati "barátaik", bízva az oroszok kimerülésében tízezrével hajtják a vágóhídra az ukránokat. Idegen érdekekért.

Mivel csak nem jön a várt siker, fegyvereket pedig csak mérsékelten adnak, kénytelenek valamivel előállni, mert a közvélemény nem szereti a hosszú háborút.

Álmodj királylány - remélem a korszellemnek megfelelően már tettél róla, hogy így lehessen szólítani.

Ha államfőként megy valahova, hivatalos látogatásra, akkor diplomáciai immunitása van, te állat!
Ezek kb. több száz éves alapelvek.

Ennyi.

SŐT. SŐT! Még az emberiség Szent Grálja, Ukrajna SEM!

termeszetesen NEM
mert van diplomaciai etikett meg immunitas a vilagon

Akkor leírom még egyszer: Induljunk ki abból, hogy Oroszország lényegében a NATO ellen harcol. Ukrajna a NATO-tól kapja, ha nem is intézményesen, a fegyvereket, hosszú évek óta NATO kiképzők készítették fel, ma is a NATO látja el felderítési adatokkal, drónok, műholdak által szolgáltatott koordinátákkal. Fegyverből viszont csak annyit, és olyanokat kap Ukrajna, ami nem elég a győzelemhez, mert velük nem ez a NATO célja, hanem az, hogy az oroszokat minél jobban fárasszák. Nekik mindegy, hogy ez hány barátilag, morálisan támogatott ukrán életbe kerül.

Zelenszkij talán ezért kéri egyre arrogánsabban a komolyabb támogatást. Szavaiból kiérződik az, amit nem mondhat ki, neki nem ezt ígérték.

Ugye nem gondolod, hagy a NATO - lényegében az USA, és a britek - nem tudták volna eddig úgy felfegyverezni, ha ez kevés csapatokkal úgy megtámogatni Ukrajnát, hogy az oroszokat visszaszorítsák? Meg tudták volna tenni, de annyit nem kockáztattak, annyit nem ér Ukrajna. Így viszont megsínyli Ukrajna, Oroszország és Európa. Az USA-nak ez nyereséget, pozícióinak javulását jelenti. Nagy szüksége van rá.

"Az ICC megállapodást aláírtuk de nem ratifikálta a Parlament, így Mo-n NEM HATÁLYOS."

Nemcsak arról van szó, hogy nem ratifikáltuk, hanem arról is, hogy maga az elfogató parancsnak is a nemzetközi jog szerint nincs semmi jogalapja. Akkor lenne, ha létezne olyan ENSZ határozat, mely kötelezővé tenné az országok számára a tagságot az ICC-ben. De ilyen kötelező ENSZ határozat nem létezik. Ezáltal az ICC nem illetékes és mincs jogi hatásköre ebben az ügyben dönteni, mivel sem Ukrajna, sem Oroszország nem tagja az ICC-nek. Ebből következik, hogy az ICC olyasmivel foglalkozott, amihez semmi köze.

Így, szerintem, az ICC országok tagjai is mérlegehetik, hogy eljárnak-e egy olyan ügyben, mely kívül esik az ICC hatáskörén.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés