Szemetesből mentettek meg egy fehér tigriskölyköt Athénban (VIDEÓ)

2023. március 20. 15:27
Az állatorvosok küzdenek az életéért.

A görög állatorvosok már hetek óta küzdenek az athéni állatkertben egy szemetesből megmentett fehér tigriskölyök életéért. Úgy vélik, hogy a nagymacska az illegális állatkereskedelem áldozata lett – írta a Reuters.

A lap felidézte, hogy a három hónapos kistigrist február 28-án találta meg az Attikai Állatkert parkolójának szemetesében egy takarító, aki az esetről értesítette az állatkert tulajdonosát.

Jean-Jacques Lesueur elmondta, hogy arra már volt korábban példa, hogy kiskutyákat, cicákat vagy teknősöket hagytak már az állatkertnél, de arra még nem volt példa, hogy tigris kerüljön elő a konténerből.

Az állatkert biztonsági kamerájának videóján az látszott, hogy február 27-én este éjfél előtt egy jármű hajtott a tárolókhoz. A hatóságok megpróbálták lenyomozni a rendszámtáblát – mondta az állatkert tulajdonosa.

Az állatorvosokat is meglepte, milyen állapotban volt a tigris

A Reuters beszámolója szerint az állat súlyos állapotban volt. „Nagyon le volt fogyva és ki volt száradva. Amikor először megláttam a kölyköt, nem hittem el, amit látok.

Nem tudtam elhinni, hogy egy állat ilyen állapotban van” 

– mondta Noi Psaroudaki állatorvos. A szakember megjegyezte, hogy a tigrist „valószínűleg helytelenül táplálták, és súlyos vitamin- és ásványianyag-hiányban szenved, emiatt pedig rendkívül törékenyek a csontjai.”

Másik állatkertbe kerülhet majd

Ha sikerül megmenteni a kistigrist, akkor egy másik állatkertben kereshetnek helyet neki, mert az athéniban nincsenek fajtársai. Ezzel kapcsolatban az athéni állatkerttel már több nemzetközi szervezet is felvette a kapcsolatot – jegyezte meg a lap.

A kistigrisről készült videót alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés