Amikor a világ egyik legfelkészültebb titkosszolgálata a presztízsvesztést vállalva helyesbít korábbi álláspontján

2023. március 19. 13:15

Hont András
Facebook
A tudományos média legfeljebb kellemetlen, bizonytalan hírként kezeli.

„Íme.

Amikor a világ egyik legfelkészültebb titkosszolgálata a presztízsvesztést vállalva helyesbít korábbi álláspontján, és bejelenti, hogy nem zárja már ki, sőt valószínűnek tartja a vírus mesterséges eredetét, akkor józan ésszel az ember elgondolkodik, hogy ez nem véletlen, lehet mögötte számítás, információ, elemzés. Na, nem a tudományos média, amely legfeljebb kellemetlen, bizonytalan hírként kezeli.

Viszont, ha olyan perdöntő adatokra bukkannak, amely »adatokat kínai kutatók töltötték fel, és nem sokkal később el is tűntek« (Telex), de szerencsére »több kutatónak az elmúlt hónapokban szokásává vált, hogy szabadidejében, a leglehetetlenebb órákban is ránézzen a GISAID-ra, nem került-e fel véletlenül valami« (444), akkor ez így már »legerősebb« (Telex), »legmeggyőzőbb« (444) bizonyítékot támasztja alá.

Természetesen fogalmam sincs, hogy honnan ered a vírus, álláspontom szempontjából nem is lényeges, ha valaki nem teljesen buggyant, akkor regisztrálhatta, hogy éppen én voltam az, aki nem kontárkodott bele olyan kérdésekbe, amelyet ezek a jóemberek séróból intéznek el vonatkozó végzettség nélkül. Legföljebb a mesterséges eredet valamelyest érthetővé teszi a kormányok és nemzetközi szervezetek pánikszerű eljárását.

Azt viszont tudom, hogy ennek se a tudományossághoz, se a tájékozottsághoz és tájékoztatáshoz semmi köze. Ezek az emberek pontosan úgy viselkednek, mint az egyszeri laikus hívők, és mindenáron a Szentleckéhez akarják igazítani az észlelt jelenségeket. Isten szerintük nem létezik, de az Egyházuk nem tévedhet.”

***

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés