Bánki Erik: Súlyos baloldali visszaélésekre figyelmeztet az ÁSZ elnöke

2023. március 19. 10:05
Bánki szerint be kell vonni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt is, mivel az ellenzéki pártok által benyújtott számlák alapján az adócsalás, adóelkerülés gyanúja is fennáll.    

Súlyos visszaélések és törvénysértések gyanújára figyelmeztetett az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a baloldal kampányfinanszírozása kapcsán – hangsúlyozta Bánki Erik, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában annak kapcsán, hogy számvevőszéki vizsgálat indult a „guruló dollárok” ügyében.

A kormánypárti politikus értesülése szerint az ÁSZ-vizsgálat a feltárt problémák miatt a vártnál hosszabb időt vesz majd igénybe, sőt be kell vonni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt is, mivel az ellenzéki pártok által

benyújtott számlák alapján az adócsalás, adóelkerülés gyanúja is fennáll.    

„Az elmúlt harminc év legnagyobb botrányát éljük meg azzal, hogy négymilliárd forinttal külföldről próbálták befolyásolni a hazai választásokat, ami törvénytelen, erkölcstelen és elfogadhatatlan” – jelentette ki Bánki Erik.

Amit a guruló dollárokról

A politikus felidézte: a baloldali pártok komoly hazugságspirálba kerültek, hiszen eleinte mikroadományokat emlegettek, majd kiderült, hogy mindössze néhány nagy támogató adta össze a „bődületes mennyiségű” pénzt.

Ezután azzal próbálták elterelni a gyanút, hogy civil szervezeteket támogattak a pénzből, de bebizonyosodott, hogy ez sem igaz - mondta a bizottsági elnök. Szerinte Karácsony Gergely főpolgármester is érintett kell, hogy legyen az ügyben, hiszen a kampányban miniszterelnök-jelölt volt, és „az egyik legbizalmasabb tanácsadója, Korányi Dávid működtette” a külföldi finanszírozás rendszerét.    

Az ÁSZ elnöke vizsgálatot indított a baloldal külföldi kampányfinanszírozásának ügyében

Bánki Erik kiemelte: minden magyar embernek joga van ahhoz, hogy tudja, pontosan mi történt, hiszen Magyarország irányításáról van szó. „Nem engedhetjük, hogy külföldről irányítsák ezeket a folyamatokat” – húzta alá.

(MTI)

***

Nyitókép: Youtube

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elvégzik a cégei a munkát, vagy nem? Kifizeti-e az alvállalkozót? Vannek-e alacsonyabb és megfelelő árajánlatok?

Az épületgépészek baromi okosak, nyilván nem mind, de én már többel találkoztam. Van olyan, h. valaki dupla olyan értelmesnek születik, mit a többiek és még szerencséje is van. Nagyon igazságtalan, de a világ így működik.

A Nyugat teljesen ráállt a határok feszegetésére. Ez az "elvtársi segítségnyújtás" mindennek a legalja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés