Soros György: Ha az oroszok veszítenek, a világ fókuszálhat a klímaváltozásra

2023. március 17. 19:47
Vlagyimir Putyin álma a megújult orosz birodalomról szétesik, és többé nem jelent fenyegetést Európára, és a világ képes lesz a legnagyobb problémájára, az éghajlatváltozásra összpontosítani – ilyen felütéssel írt egy terjedelmes cikket Soros György a Project Syndicate oldalán.

A volt szovjet birodalom országai, amelyek szívesen érvényesítik függetlenségüket, türelmetlenül várják az orosz hadsereg vereségét Ukrajnában. Ezen a ponton Vlagyimir Putyin álma a megújult orosz birodalomról szétesik, és többé nem jelent fenyegetést Európára, és

a világ képes lesz a legnagyobb problémájára, az éghajlatváltozásra összpontosítani

– ilyen felütéssel írt egy terjedelmes cikket Soros György a Project Syndicate oldalán.

„Pontosan egy hónapja tartottam beszédet a müncheni biztonsági konferencia előestéjén. Azóta oly sok figyelemre méltó dolog történt – és olyan gyorsan történt –, hogy érdemes összehasonlítani az egy hónappal ezelőtti előrejelzéseimet a tényleges fejleményekkel” – fogalmazott a milliárdos. A legnagyobb változások a globális éghajlati rendszerben történtek a milliárdos szerint. Ez alatt Soros a tényleges éghajlati eseményeket érti, és azt, hogy a klímatudósok hogyan értelmezik ezeket az eseményeket. Elmondta, hogy a fő üzenet, amelyet Münchenben szerettett volna közvetíteni, az volt, hogy a globális éghajlati rendszer nagymértékben függ attól, hogy mi történik az északi sarkkörön belül. 

A milliárdos hosszan ír az orosz hadsereg válságáról is, amit szerinte rosszul vezetnek,

rosszul szereltek fel, és súlyosan demoralizált.

Soros György úgy látja, hogy Ukrajna kihasználja az orosz eliten belül uralkodó hatalmi harcokat: megpróbálják addig felőrölni a Wagner-csoportot, amíg az szenved a reguláris haderő miatt, hogy amikor megkapják a Nyugatról ígért harckocsikat, akkor könnyebben tudjanak ellenállásba lendülni. 

***

Nyitókép: Fabrice Coffrini / AFP

Összesen 196 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

rohadj meg te ven gazember

A vén bácsika, akinek se terve se hálózata.

Ajánlott olvasmány neki: orosz történelem.

"
Soros György: Ha az oroszok veszítenek, a világ fókuszálhat a klímaváltozásra
"

Há jóvan, de mi van, ha nem veszítenek?

PS: Utóbbi években láttam egy-két vele készült interjút, és beszélni is alig tudott már. Erősen kétlem, hogy ezeket a cikkeket ő maga írja, vagy akár ő maga diktálná le.

Nem győzött meg Soros, hogy a klímaváltozásra hivatkozás nem próbálkozás egy világkormányos-magántulajdon-nélküli-falansztervilág kialakítására, miközben szerintem a piac bevonása tökéletesen meg tudná oldani a szennyezés kérdését, anélkül, hogy bármit is fel kellene adnunk a jelenlegi életstílusunkból.

Soros Hitler reinkarnációja, aki készül a végső megoldásra.

Ha...
A klímaváltozásra, amit köztudottan az amerikai LNG szállítások segítenek elő a legjobban, ami köztudottan környezetbarátabb holmi csővezetékes szállításnál.

Nyílt társadalom= lezüllött, Amerikából kézivezérelt társadalom.
Klímaváltozás elleni harc = kötelező amerikai LNG vásárlás, atomháború

Nincs zsidóuralom, elvtársak.

Klímaváltozás = atomháború

Nem tudom, hogy te mire gondoltál, én arra, hogy a szennyezést nem a végfogyasztók csinálják, hanem a gyártók. Ha az itt keletkező szennyezésre fokozatosan bevezetett büntetőadókat terhelnének, akkor az ipar megtalálná vagy a szennyezésmentes gyártási folyamatokat, vagy a szennyezés ártalmatlanításának egyre olcsóbb módjait. Lényegében az externáliák fokozatos bevonásáról lenne szó.
És a folyamat végén eljutnánk oda, hogy hiába fogyaszt valaki amennyit csak bír, akkor sem mondhatná még a legsötétebb zöld sem, hogy az káros a környezetre.
Viszont a klímakatasztrófa hirdetői azt a szokásos társadalommérnöki módon állnának a megoldásnak: ne legyen saját lakás, ne legyen saját autó, ne egyen húst senki.
Miközben senki nem veti fel közülük, hogy miért is a Coca-Cola cég a legnagyobb műanyagszennyező, és hogy talán azzal is kezdeni kellene valamit, hiszen olyan hatásos LMBTG érzékenyítő reklámjaik vannak...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés