Az összeesküvés-elméletek talán nem is esnek olyan távol az összeesküvés-gyakorlatoktól

2023. március 16. 7:34

Schiffer András
Facebook
A koronavírus egy laborból szökhetett ki, mielőtt világjárványt okozott volna.

„Az FBI igazgatója, Christopher Wray február utolsó napján közölte: úgy vélik, hogy a koronavírus egy laborból szökhetett ki, mielőtt világjárványt okozott volna. A CBS tweetjében most ezt lehet olvasni:

»Records reviewed by CBS News indicate the U.S. government may have paid twice for projects at China’s Wuhan labs through the National Institutes of Health and USAID. A probe into the funding is raising questions about the use of the money.«

Most egy pillanatra hunyjuk be a szemünket és repüljünk vissza az időben úgy három évet, amikor éppen a vuhani halpiacon megevett denevér világgazdaságra gyakorolt hatása volt a sláger. Ha ugyanezeket a sorokat akkor olvassuk (ha olvassuk – és nem hájdolják előlünk), szigorú tényellenőrök összeesküvés-elméletként címkézik fel őket. Három év elteltével vállrándítással vesszük tudomásul, hogy az összeesküvés-elméletek talán nem is esnek olyan távol az összeesküvés-gyakorlatoktól.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy amerikai, hogy guruló dollárok is voltak benne.Ugyanúgy, ahogyan a magyarországi ellenzéki sajtóban is.
Nemcsak a demokráciát terjesztik.

Szerintem ez egy szándékos kínai háborús cselekmény volt:

Az első szuperterjesztő esemény még 2019 októberében egy vuhani sportesemény lehetett.

Ha a járványt okozó koronavírus eredetéről van szó, a különféle elméleteket egyre komolyabban veszik a politikusok. Az utóbbi hónapokban különösen sok támogatója lett annak a teóriának, amely szerint a vírus a Vuhanban működő Virológiai Intézetből került ki. Amerikában a republikánusok kiadtak egy jelentést is, amely szerint a kínai labor a felelős a pandémiáért.

De nemrég a tengerentúlon más bizonyítékokat is reflektorfénybe helyeztek a törvényhozók.

Még 2019 októberében ugyanis épp Vuhanban került sor a Katonai Világjátékokra. Ez olyasmi, mint az olimpia. Ezt is négy évente tartják, épp csak kifejezetten katonasportolók vesznek részt rajta.

Több atléta, aki részt vett a vuhani játékokon azt állította, hogy hasonló tüneteket észlelt magán 2019 őszén, mint a COVID betegek.

Köztük volt a triatlonos Tóth Tamás is, aki az M4-nek korábban azt nyilatkozta:

Egyhetes borzalmas betegség következett, nem is tudom, mikor voltam utoljára ilyen beteg, a koronavírus összes tünetét produkáltam.

Mindezzel nem volt egyedül: egy sor francia, német, olasz és amerikai sportoló is hasonlókról számolt be. Néhányuk a szeretteinek is átadta a betegséget.

De hogy pontosan mi volt a bajuk az nem derült ki, mivel nem lettek letesztelve.

Tavaly az volt a népszerű elmélet, hogy a járvány 2019 decemberében indult el, ezért a hatóságok nem foglalkoztak az októberben megtartott katonai világjátékokkal.

Mindenesetre 2019 októberében a két hetes rendezvény meglehetősen sajátos körülmények között zajlott.

Egy luxemburgi triatlonista Oliver Gorges arról számolt be, hogy amikor elment kerékpározni a városban, akkor meglepve vette észre, hogy Vuhan olyan üres akár egy szellemváros.

Hallott olyan pletykákat, hogy a kormányzat azt mondta a lakosoknak, hogy ha lehet ne hagyják el az otthonukat. Gorges azt is elmondta, hogy a reptéren hőmérővel megnézték a testhőmérsékletüket.

Az biztos, hogy egyre több jel utal arra, hogy a COVID-19 az emberek között már 2019 decembere előtt elkezdett terjedni.

Egy amerikai hírszerzési jelentés szerint például a Vuhanban működő Virológiai Intézet három kutatója még 2019 novemberében hasonló tünetekben szenvedett, mint a COVID-19 betegek.

https://novekedes.hu/elemzesek..

És akkor még mindig nem tudjuk, mit keresett a vírus DNS-e az olaszországi szennyvízben a járvány előtt.

A vállrándításról pedig eszembe jut az a sok elmélkedés arról (itt a Mandineren is), hogy a vírus után meg kell változnia a világnak. Mi változott gyerekek? Alig vártuk, hogy visszatérhessünk a régi kerékvágásba. Nincs tudomásom erre vonatkozó statisztikáról, de a járműforgalomból ítélve az otthoni munkavégzés sem bővülhetett jelentősen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés