Felmérés: Magyarország az egyik legboldogtalanabb ország

2023. március 15. 14:04
Még Dél-Koreához és Lengyelországhoz képest is elmaradunk.

Kijött az Ipsos felmérése, amely azt írja: 32 országot vizsgáltak, és a válaszadók 73 százaléka boldognak mondta magát. A legboldogabbak a kínai válaszadók, (92 százalék), őt követik a szaúdiak (86 százalék), a hollandok (85 százalék), az indiaiak (84 százalék), és a brazilok (83 százalék). 

A felmérés szerint a legboldogtalanabbak a magyarok (50 százalék mondta csak magát boldognak), 

a dél-koreaiak 57, és a lengyelek 58 százaléka mondta magát boldognak. 

A kutatásból kiderül, az emberek akkor hajlamosak a leginkább boldognak vallani magukat, ha úgy érzik, van értelme az életüknek, ők irányítják az életüket, úgy érzik, megbecsülik őket, és elégedettek a testi-lelki egészségükkel is.

A válaszokból az derült ki, az emberek életük minden aspektusa közül emberi kapcsolataikkal a legelégedettebbek, legyen szó romantikus, rokoni vagy szakmai kapcsolatokról, valamint tudásszintjükkel vagy az információkhoz való hozzáférésükkel. A legkevésbé a hazájuk gazdasági, politikai és társadalmi helyzetével elégedettek, valamint saját anyagi helyzetükkel.

Nyitókép: Jonas Walzberg / DPA /  AFP. Illusztráció.

Összesen 227 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Boldog akarsz lenni? Légy hálás!
2022.12.31. Jézsó Tamás
Korunk egyik legolvasottabb lelkiségi mestere, David Steindl-Rast, osztrák születésű amerikai bencés szerzetes, valláskutató, antropológus és író lehengerlő TED előadását ajánljuk év végi posztunkban, melyben ráébredhetünk, hogy mindannyiunk célja, az oly vágyott boldogság nem is olyan elérhetetlen dolog, mint ahogyan azt gondoljuk.

Az Ipsosnak azt sem hiszem el, amit kérdeznek.

A himnusz a magyarok nemzeti dala, idegenként neked nem kell vele azonosulni. magam, zsidóként elfogadom, s magaménak vallom.

magam körül boldog, sok gyermekes, unokás családokat látok, sok-sok boldog embert.....sajnálom azokat a gyermektelen, család nélküli kommentelőket, akik nem ismerhetik meg ezt boldogságot, s csak a frusztrációjukat tudják a közösséggel megosztani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés