Csintalan: Gyurcsány szabályosan megfenyegetett mindenkit

2023. március 9. 22:36
A Kötöttfogás szereplőinek sem tetszett a DK elnökének hétfői performansza.

A csütörtöki Kötöttfogásban sem mentek el Gyurcsány Ferenc hétfői, parlamenti performansza mellett szó nélkül. Az exkormányfő a széles nyilvánosság – köztük ellenzéki politikusok vagy éppen a 444-es Szily László – nemtetszését kiváltva hosszú másodpercekig ölelte a kezét lefogva Ráczné Földi Juditot, abból az alkalomból, hogy az offshore-ügybe keveredett egykori képviselőjelölt letette esküjét az Országgyűlésben. 

Pörzse Sándot „ízléstelenségnek” nevezte Gyurcsány tettét, és feltette azt a kérdést: „ezt magától csinálja, vagy szólnak neki a Rogánék?”

Dévényi István szerint súlyosabb volt az, ahogy másnap este az ATV-ben nyilatkozott Gyurcsány az esetről. „Gyakorlatilag azt mondta, mint a Fidesz: ha bántják Rácznét, meghosszabbítjuk Bicskéig” – vette át a szót Konok Péter.

A történész szerint is a kommunikációval volt a nagyobb baj, mint a mozdulattal, amit abszurdnak is nevezett. 

„Ebből egy politikai fenyegetés is lett kovácsolva: egyrészt megvédünk mindenkit, egy család vagyunk, másrészt azt mondja, hogy szégyellje magát mindenki, és ő maga nevezi hadüzenetnek ezt az egészet” – mondta Konok.

„Szabályosan megfenyegetett mindenkit. Ez egy generális fenyegetés volt. Egy attitűd: nekem az a Gyurcsány jutott eszembe, aki annak idején azt mondta az ellenzéki sajtóról, hogy »le kell őket fogni, mint a kóbor kutyákat«” – idézte fel Csintalan Sándor.

A jelenet az alábbi videóban látható, a 46. perctől.

Nyitókép: Képernyőkép

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Feri egy ripacs, mindig is az volt, és az is marad, viszont, szerintem, egyre unalmasabb az állandó ripacskodása. Az ellenzéki szavazók már magasról szarnak rá, igazából nem érdekli őt senki. Leszavaznak a DK jelöltre, ha nem akad jobb, de láthatóan undorodnak ettől a majomtól, és megváltóként tekintenek minden lehetséges kihívóra (Karácsony, Momentumék, Márkizaj).

Ha egyszer akad egy értelmes és talpraesett kihívója, aki képes három értelmes mondatot egymás után kimondani anélkül, hogy belekavarodna, szerintem Feri csillaga nagyon gyorsan leáldozik. Még a Fidesz sem tudja megmenteni. :D

Kemény... ez a csapat kemény...

Volt valami öregecske feleség. Van valami öregecske barátnő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés