Zelenszkij: Ha Bahmut elesik, városokat söpörhet el az új orosz offenzíva

2023. március 8. 7:45
„Bahmut védelme taktikai kérdés számunkra”– nyilatkozta az ukrán elnök.

Az orosz csapatoknak nyílt útjuk lesz a kelet-ukrajnai kulcsfontosságú városok elfoglalására, ha átveszik az ellenőrzést Bahmut felett – figyelmeztetett Volodimir Zelenszkij elnök a CNN-nek adott interjújában, miközben megvédte azon döntését, hogy az ukrán erők az ostromlott városban maradjanak.

Ez taktikai kérdés számunkra”

– mondta Zelenszkij, ragaszkodva ahhoz, hogy Kijev katonai vezetése egységesen meghosszabbította a város védelmét. „Bahmut után tovább mehetnek. Elmehetnek Kramatorszkba, elmehetnek Szlovjanszkba, Bahmut után nyitott út állna az oroszok előtt Ukrajna más városai felé, Donyeck irányába. Ezért állnak ott az embereink” – mondta a CNN-nek Kijevből adott exkluzív interjújában. 

A cikkben azt írják: a Wagner zsoldoscsapatok hetek óta tartó, az utóbbi napokban felgyorsult támadása ezreket szorított ki a városból, és megtizedelte annak infrastruktúráját. De az ukrán csapatok is kitartóan védik a területet, megállítva az oroszok előrenyomulását.

Nyitókép: Anatolii Stepanov / AFP

Összesen 235 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez az óránként, percenként megpördülő irracionális propaganda elviselhetetlen... mondom, ilyen a világtörténelemben nem volt soha.

Aztán nem volt fontos....

Az oroszok mentek neki az ukránoknak, olyan helyzetben, amikor mondjuk az USA is ugyanezt lépte volna. Ez a történet nem tavaly február 24-én kezdődött, és a cél minimum 2014, a Majdan óta ez volt.
Persze lehet pusztán fekete, fehérnek látni mindent, csak nem érdemes.

Az ukránok az orosz veszteségek miatt még nem fognak győzni, viszont a saját veszteségeik miatt fognak veszíteni. A fegyvereket lehet adni, pótolni, de emberanyagot nem, és még titokban is csak kis mértékben, mert az NATO részvételét jelentené.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés