Robert C. Castel: A NATO egy darab papír, az EU egy fél darab papír

2023. február 16. 18:41
A nemzetközi szervezetek hasznosak, de nem állandók; a szándékok sokkal jobban alakítják a geopolitikai folyamatokat, mint az intézmények – vallja az izraeli biztonságpolitikai szakértő. Mandiner Stratéga Robert C. Castellel.

Robert C. Castel izraeli biztonságpolitikai szakértő szerint a háború lezárására most logikusan két lehetőség adódik: sz ukránok gazdasági vagy demográfiai kifulladása. A gazdasági kifulladást a nyugati támogatás részleges vagy teljes megvonása okozhatja. A másik megoldás a stratégiai bombázások, amiket az oroszok most visznek: az oroszok az ukrán légvédelmi rendszer felszámolására törekszenek, hogy légibombázásokat is tudjanak vinni. A biztonságpolitikai szakértő szerint Ukrajna harckocsikra és vadászrepülőkre irányuló kérései pótcselekvések, az ukránoknak tüzérségi gránátokra és légvédelmi rendszerekre lenne szükségük. De ezek nincsenek kellő mennyiségben a Nyugatnak. Antifa-támadások, drónok, F-18-asok és további geopolitikai témák a videóban!

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható: 

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mivel csak utólag derül ki, hogy ki látta jól a helyzetet, azt mondom, amit ilyenkor szoktam: térjünk vissza erre mondjuk egy-két év múlva. Addigra már tiszta lesz, hogy Castel jól elemzett, vagy túlbecsülte az oroszokat.
Persze lehet, hogy addigra már az újabb "current thing", lesz a legfontosabb a számodra, mondjuk valamilyen nemi diszfória mellett vagy a Kína elleni kiállás, és már nem is akarsz emlékezni erre a korszakra.

Nem azt mondták, Feri...

Én meg pont azt a reálpolitikai érdekalapú józan PATRIOTIZMUST hiányolom bántóan a mai Európából, amit mondjuk Castel vagy bármelyik hasonló izraeli ember alapból "szállít"...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés