New York Times: Nehéz a helyzet, Ukrajna vesztésre áll

2023. február 7. 20:42
„Ukrajna vesztésre áll a háborúban, ezért hoztak döntést a NATO tagországai arról, hogy modern harckocsikat adnak át nekik” – fogalmazott Christopher Caldwell.

„Ukrajna vesztésre áll a háborúban, ezért hoztak döntést a NATO tagországai arról, hogy modern harckocsikat adnak át nekik. A lépés azonban a konfliktus eszkalálásával fenyeget” – erről írt véleménycikkében a The New York Times újságírója, Christopher Caldwell.

Az amerikai lap újságírója úgy látja, a döntés, hogy az Egyesült Államok M1 Abrams típusú harckocsikat ad át Ukrajnának, 

gyors reakció volt egy súlyos problémára”.

A probléma az, hogy Ukrajna vesztésre áll a háborúban. És abból, amit látunk, nem amiatt, hogy a katonái rosszul harcolnak, vagy az emberek elvesztették volna a hitüket, hanem amiatt, hogy a háborúból egy első világháborúhoz hasonlít anyagháború lett. Az ilyen háborúkat – mint az első világháborút is – az az oldal nyeri, amelynek több tartaléka van demográfiailag és az ipari erőforrásokat tekintve – írta a The New York Times szerzője, hozzátéve, Oroszország lakossága a háromszorosa Ukrajnáénak.

Nyitókép: EYEPRESS NEWS / EYEPRESS VIA AFP

Összesen 141 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mondjuk némi magyarázatot igényelne, hogy az a tény, hogy valamely fél egy háborús konfliktusban vesztésre áll, miért teszi szükségszerűvé, hogy ennek a félnek öntse a fegyvereket valaki.

De én sajnos ebben látom a legnagyobb veszélyt.
Ahogyan egyre jobban beleáll a konfliktusba (ugye baromira nem kellett volna!) az USA és gyarmatbirodalma, egyre nehezebb lesz elengedni a dolgot... amíg mondjuk tavaly február-márciusban baromira egyszerű lett volna nem beleállni a konfliktusba, és akkor Oroszország csak Ukrajnát győzte volna le... most ha úgymond hagynák, hogy Oroszország nyerjen, akkor ott már az USA szenvedne vereséget... azt meg ugye nem lehet hagyni.... ---- ESZKALÁCIÓ ---- ESZKALÁCIÓ ---- ESZKALÁCIÓ

Nem semmi kettő sorba ennyi sületlenséget belesűríteni...

Na igen, az orosz és ukrán lakosság közötti számbeli arány nagyon titkos adat lehetett... mekkora idióták ezek. :(

Hülyékkel ne állj vitatkozni........

Az indexen kell elolvasni ezt a cikket. A mandi szemléjéből a lényeg maradt ki.

naja de ok udvariasan haza szoktak kiserni az ellenseget :)

szerintem most mert par ev mulva ritkasag lesz

amugy ebben mi a problema?
ez jo hir.

Halállistára a New York Timesal is! Ukrajna győzni fog!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés