Német lap: Orbán Viktor még mindig a szankciók útjában áll

2023. február 7. 8:22
A Handelsblatt szerzője az újabb uniós szankciós csomaggal kapcsolatban kritizálta a magyar miniszterelnököt.

A Handelsblatt nyomtatott formájában jelent meg Mathias Brüggmann véleménycikke, aki a tizedik szankciós csomagról fogalmazta meg álláspontját. Jelenleg csak az uránium, a fűtőelemek és a nukleáris technológia importja lehetséges akadálytalanul Oroszország irányából, míg az olaj, a gáz és a szén importja szankciók alatt áll. 

Ez hamarosan megváltozik: Az EU a tizedik Oroszország elleni szankciócsomagját készíti elő, és ezúttal kifejezetten az ország nagyhatalmú nukleáris ipara elleni szankciókat is tartalmazhat.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap jelentette be, hogy szankciókat vezetnek be az orosz nukleáris ipar ellen és egyben felszólította a nyugati országokat, hogy az orosz gazdaságnak ezt a fontos ágazatát is vegye célba.

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor azonban még mindig a szankciók útjában áll”

– írja Brüggmann, aki szerint a magyar kormányfő „közismerten közel áll Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz, és energiapolitikája szorosan összefonódik Oroszországéval”. A Handelsblatt-ban megjelent cikk megemlíti, hogy Konsztantyin Batoskij, a Roszatom Ukrajnába menekült volt alkalmazottja szerint többször előfordult korrupciós eset, például a Roszatom dél-afrikai vagy magyarországi üzletei során, ahol egy orosz maffiafőnök ült a tárgyalóasztalnál.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az usa-t nem meri kritizálni.
Az EU öngyilkosságot követ el!

Nem lesz rá szükség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés