Tömegesen telepednek le hazánkban főként német, de más nyugat-európai nyugdíjasok

2023. február 6. 8:25

Máthé Zsuzsa
Facebook
Csak nem olyan rossz hely ez a mi illiberális Magyarországunk!

„Ha ellenzéki politikusokat hallgat az ember (mint a mögöttünk hagyott évértékelős hétvégén is történt) a beszédek a pokol egyik legmélyebb bugyraként ábrázolják hazánkat, ahol rekord magasak az árak és megnyomorító, fullasztó a légkör, idegenek elleni gyűlölet uralkodik, haldoklik a jogállam.

Ezzel éles ellentétben áll a tény, hogy tömegesen telepednek le mostanság hazánkban főként német, de más nyugat-európai nyugdíjasok is.

Hogy miért szánják rá magukat a macerás lépésre?

Láss csodát, azért, mert nyugdíjukból odahaza (figyelem, ellenzéki politikus barátainknál ezek az országok magát a Kánaán-t jelentik, ahová a magyarok már szinte mind csomagolnak!) nem vagy csak nagyon szűkösen tudnának megélni.

A német statisztikai hivatal (nekik már csak hisznek!) szerint hazánkban az árszínvonal 40,2%-kal alacsonyabb ugyanis.

De nemcsak az alacsonyabb árak vonzzák ám az ideköltözőket! Ami ennél a pragmatikus vetületnél is izgalmasabb, az egy németeknek dolgozó ingatlanügynök megállapítása, mely szerint ügyfeleinek 90%(!)-a politikai okból dönt úgy, hogy elhagyja hazáját és Magyarországon éli le hátralévő éveit.

A Neue Züricher Zeitung is foglalkozott a témával, ahol »a jobboldali nyugdíjasok paradicsomának« nevezték például a Balatont. Sokan kivándorolnak, mert egyszerűen már nem érzik jól magukat, nem érzik magukat otthon hazájukban. Kritizálják a magas adók mellett a szabadság hiányát és a »migránsáradatot« is.

Nos, kedves fanyalgók, erre varrjatok gombot!

Most akkor mi is a valóság? Egyet biztos méltányos volna elismerni: ha van is miben fejlődni, mert van, de csak nem olyan rossz hely ez a mi illiberális Magyarországunk!

Itt béke és - a körülményekhez képest - kiszámíthatóság van és karakánul ellenáll a kormányzat a divatos és veszélyes ideológiáknak ugyanúgy, mint az illegális bevándorlásnak, amit elsősorban a nagy felhatalmazás miatt tehet meg.

Tanuljuk meg jobban becsülni azt, ami a miénk!”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés