Alapjogokért Központ: Egy Gyurcsány mind felett

2023. február 5. 17:39
„A gyurcsányizmus színpadán Gyurcsány Ferenc direktor csak Gyurcsány Ferenc karakterszínészt instruálhatja” – fogalmaztak.

Az Alapjogért Központ a Facebook-oldalán vasárnap közzétett elemzésében azt írta, „egy Gyurcsány mind felett”: év- és jövőértékelőt tartott a „Gyurcsány-bőrbe” bújt ellenzék színe-java.

Ungár Péter, az LMP társelnöke, frakcióvezetője szerint

az ellenzéki összefogás halott,

a pártnak minden energiáját a debreceni, csúcstechnológiát képviselő akkumulátorgyártás megakadályozásába kell fektetnie. Egy olyan üzemet akar tehát „megfúrni” a magát zöldnek nevező párt, amelyet Németországban az ottani zöldek ünnepelnek és támogatnak – közölte az Alapjogért Központ, hozzátéve, ha az LMP ebben a formában képzeli el a nemzeti érdek képviseletét a jövőben, akkor nagy bajban van Magyarország.

Donáth Anna lelombozta a várakozásokat

Úgy folytatták, hogy a szülési szabadságról „Messiásként visszavárt” Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője szombaton „lelombozta” a magasra srófolt várakozásokat a Momentum „kissé nagyképűen” Jövőértékelő címmel rendezett összetartásán. Ugyan minden felszólaló a „földig hajolt” Donáth Anna előtt, a Momentum „csődgondnoka”, Gelencsér Ferenc pártelnök az égig magasztalta a párt EP-képviselőjét, ám Donáth Anna

egy „színtelen-szagtalan, sótlan és ízetlen beszéddel örvendeztette meg hallgatóságát”.

A beszéd központi gondolata az volt, hogy mást kell végre csinálni, mint eddig, de közben sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy Magyarország a Nyugathoz tartozik, és Ukrajnát mindenben támogatni kell. Ezek eddig nem túl eredeti gondolatok – tették hozzá –, hallhatta már őket nagyon sokszor minden magyar.

Értékelésük szerint ezek a retorikai készségek sem Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője, sem Gyurcsány Ferenc DK-elnök szintjét nem érik el.

 „Több tűz szorult Dobrev Klárába, mint a teljes Momentumba összesen”

– írta elemzésében a központ.

A DK-s karaván halad, a momentumos eb csahol - Kiszelly Zoltán a Gyurcsány-beszédről

 

Az „ellenzék karmestere” is évet értékelt

Gyurcsány Ferenc, „az ellenzék karmestere” is évet értékelt: „A magyarok most a legvédtelenebbek a rendszerváltás óta, mi pedig emiatt szemben állunk a mostani kormánnyal.” Ebben az egyetlen mondatban képes összesűrűsödni a „gyurcsányizmus”, „a hazudtunk reggel, éjjel, meg este” jelmondata – közölték.

Hozzátették: Gyurcsány Ferenc kormányzása idején ugyanis többször emelkedtek a rezsiköltségek, az adók, a megélhetés ára, miközben elvettek egyhavi bért és egyhavi nyugdíjat az emberektől.

2010 óta a nemzeti kormány azonban csökkentette az adókat, kiterjesztette a családtámogatásokat, radikálisan emelte a minimálbért, a gyest, a gyedet, otthonteremtési támogatást vezetett be, és a rezsicsökkentéssel az átlagfogyasztásig védi a magyar embereket. Gondoskodik az idősekről is, visszaadta azt a 13. havi nyugdíjat, amit Gyurcsány elvett – sorolták. 

„Ha ez védtelenség, ahogy Gyurcsány fogalmazott, akkor »a kutyafáját neki«, mondhatná Gyurcsány”. De nem mondja, mert a „gyurcsányizmus színpadán Gyurcsány Ferenc direktor csak Gyurcsány Ferenc karakterszínészt instruálhatja, akinek a szerepe nem más, mint Gyurcsány Ferenc” – olvasható az Alapjogokért Központnak az ellenzéki évértékelőkről készített elemzésében.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Alapjogokért Központ Facebook-oldala

 

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés