„A látszattevékenységek nem hoznak igazi változást” – jövőértékelő beszédet tartott Donáth Anna

2023. február 04. 18:00

A párt EP-képviselője szerint „ki kell menni a fényre, mert a hűs árnyékból nem lehet kormányt buktatni”.

2023. február 04. 18:00
null

„Jövőértékelőnek” nevezett beszédet tartott szombat délután a Momentum korábbi elnöke, jelenlegi EP-képviselője Donáth Anna. A politikus gyermekvállalása miatt a párt legutóbbi tisztújításán nem indult. „Itt állok, mert másként nem tehetek. Nem hiszek a véletlenekben. Van olyan, hogy szembejön a valóság, és nem tudod, de nem is akarod kikerülni. Valahányszor a kisfiam szemébe nézek, az jut eszembe, hogy ő is itt fog felnőni, Magyarországon. Az jut eszembe, hogy milyen jövő vár rá” – mondta el. 

„Szorongunk, a szorongásunk pedig április harmadikán és azóta is egyre tovább nőtt” – fogalmazott hozzátéve, szerinte

utólag ezt az időszakot a szorongás időszakának fogják nevezni”.

A politikus a szerinte a szorongásért felelős kormánypárt mellett az ellenzéknek is üzent. „Ki kell mondanunk, hogy azzal amit az ellenzék 2010 óta csinál, nem hogy nem fogjuk leváltani a Fideszt, hanem be sem tudjuk fejezni a rendszerváltást, és a végén mi magunk sem tudunk kitörni az Orbán-rendszer logikájából”

„Csak papíron vitték végig a rendszerváltást”

A Momentum politikusa szerint az elmúlt harminc év kicsinyes, politikai személyeskedéssel telt és erre ment el az energia ahelyett, hogy erős demokráciát építettek volna. „Magukat erősnek gondoló emberek estek egymásnak, tönkretették egymást, a mi életünket és sajnos Magyarországot” – fogalmazott.

Donáth Anna hangsúlyozta,

a látszattevékenységek nem hoznak igazi változást”.

Majd úgy fogalmazott – „ki kell menni a fényre, vállalni kell magunkat, mert a hűs árnyékból nem lehet kormányt buktatni”

Nyitókép forrása: Facebook

Összesen 325 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2023. február 06. 02:02
Aha... szóval "jövőértékelés"... nos, ahhoz egy fonos kellék hiányzott a zaklató tiszteletes lánya elől a pulpitusról: egy kristáylgömb. :-D
Péterpéter
2023. február 05. 21:17
MEGHALLGATTAM, VÉGIGSZENVEDTEM A SEMMITMONDÓ ÖNTÖMJÉNEZÉSÜKET: DE LELKESÍTŐ ÖNVALLOMÁSOKON KÍVÜL EGYETLEN JÓZAN POLITIKAI MEGNYILVÁNULÁSUK SEM VOLT. A MOMENTUMOSOK AMATŐR JÓPOFIZÁSBÓL ÉS MELLÉBESZÉLÉSEKBŐL LETTEK INGYENÉLŐK. NEVEZHETJÜK ŐKET HERÉKNEK IS. ALAPTALAN FONTOSSÁGTUDATÚ ÖNTELT ÉS TEHETSÉGTELEN KARRIERISTÁK.
ptrfarkas43
2023. február 05. 11:50
A komcsi fiókáknak sikerült a vedlés szdsz-es módra, de az unokák már nem fog sikerülni.
Piliscsabai
2023. február 05. 11:08
Nézzük csak a családját: Dédpapa Donáth Lipót 20000 pengőt sikkasztott el, mint ügyvéd a rá bízott árvák pénzéből, ebből az időből származik, hogy "havi 200 fixszel az ember könnyen viccel" Nagypapa Donáth Ferenc Rákosi titkára volt. Apja Donáth László munkatársnóivel erőszakoskodott evangélikus pap létére, amivel az evangélikus egyházat járatta le.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!