Portugália is Leopard harckocsikat küld Ukrajnának, csak van egy gond

2023. február 4. 12:03
A portugál Leopárdok legtöbbje működésképtelen.

Portugália Leopard 2 típusú harckocsikat küld Ukrajnának – közölte Antonio Costa miniszterelnök szombaton, anélkül, hogy pontosította volna, hány darabot szállítanak. Hozzátette, hogy Portugália tárgyalásokat folytat Németországgal a portugál fegyverállományban lévő számos működésképtelen Leopard harckocsi javításához szükséges alkatrészek beszerzéséről.

„Jelenleg azon dolgozunk, hogy néhány harckocsinkat oda tudjuk adni”

– mondta Costa a Lusa portugál hírügynökségnek a Közép-afrikai Köztársaságba tett útja során. „Nem tudom, hány harckocsit fognak (Ukrajnába küldeni), de ezt majd a megfelelő időben közöljük” – mondta.    

António da Silva Ribeiro tengernagy, a portugál fegyveres erők vezetője a múlt hónapban azt mondta, hogy

Portugáliának 37 Leopard 2 harckocsija van, de a helyi média széles körben arról számolt be, hogy a legtöbbjük működésképtelen.

Portugália együttműködik Németországgal, hogy beszerezze a működésképtelen harckocsik javításához szükséges alkatrészeket – mondta Costa, hozzátéve, hogy reményei szerint március végéig leszállítják azokat Ukrajnának.    

A védelmi minisztérium közölte, hogy biztonsági okokból nem nyilatkozik a „fegyver- és felszerelési rendszerek működőképességéről”. Dimitro Kuleba ukrán külügyminiszter a hét elején azt mondta, hogy az ország 120-140 nyugati harckocsit kap a 12 országból álló koalíciótól érkező szállítások „első hullámában”.

(MTI)

Nyitókép: Wikipedia, illusztráció

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez is azt mutatja, hogy Európa biztonságban érezte magát, és ezt az USA meg akarta szüntetni.

Itt tényleg mindenki megőrült?!?

A német Leopard1 harckocsik is a roncsterepról lesznek odaküldve, mert a gyártók már évtizedek óta raktározzák azokat...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés