Küldünk tankokat egy országba, melynek politikusa megfenyegette Magyarországot – Ceglédi szeretné, hogy a NATO is figyeljen oda Filatovra

2023. február 4. 7:53
Hont András szerint azonban amikor lebombázzák valakinek a városát, az ilyen mondatokat nem kell meghallani.

Az ATV pénteki Öt című műsorában is szóba került a dnyiprói polgármester múlt heti kijelentése. 

„Különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától és Szlovákiától Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert. A trianoni békeszerződés végül is büntetés volt az önök történelmi bestiális viselkedéséért. Harmadszor, az önök kegyetlenkedései és az a folyamatos vágyuk, hogy minden világháborúban a zsarnokok kedvében járjanak, történelmi páriává tették önöket. Negyedszer, teljes szemétláda kellene, hogy legyen, aki megbocsát a szovjeteknek és utódaiknak '56-ért. Ötödször, teljes erkölcsi söpredéknek kell lenni ahhoz, hogy az Európai Unió valamint a NATO »ernyője« alá üljünk, és mindenkinek a torkára tapossunk. Kifelé az ernyő alól, és három nap múlva elintézünk titeket” – üzente Orbán Viktornak – valójában azonban a magyaroknak – Borisz Filatov, aki előzőleg le is „ribancarcúzta” a miniszterelnököt, amiért a kormányfő arról beszélt, hogy Oroszország lassan elérheti egyik célját Ukrajnában, nevezetesen hogy egy „senki földjévé” tegye az országot.

Filatov még azt is hozzátette, hogy ők több ezer éve élnek a földjükön, és „nem az Urálon túlról” jöttek.

Ceglédi Zoltán az ügy kapcsán először a háromszori fordításra hívta fel a figyelmet, ( angol, magyar, ukrán) másrészt kijelentette: teljesen egyértelmű,

hogy a polgármester általában a magyarokról, és nem Orbánról beszél.

Én azt szeretném, hogy ezt a mondatot a NATO és a magyar diplomácia is kezelje a helyén. Küldünk tankokat és minden fityfenét egy országba, melynek politikusa épp megfenyegette Magyarországot, hogy ők szeretnék ezzel a feltunningolt haderejükkel megtámadni minket. Zelenszkij erről is tegyen közzé egy Insta-sztorit, mint tavaly a választások előtt, hányszor tudott üzenni Orbánnak” – mondta a politikai elemző, aki hozzátette: érdekes, hogy az ukránok több ezer éve itt voltak, és vannak ma is, de 1956-ért a „szovjeteket” tette felelőssé Filatov, hiszen tudni, hogy 67 éve számos ukrán alakulat is részt vett a szabadságharc eltiprásában.

Hont András szerint azonban egy háborúban álló ország egyik polgármesterének kijelentését nem kell ilyen komolyan menni. Szerinte, amikor lebombázzák valakinek a városát, az ilyen mondatokat nem kell meghallani.

Ez egy zsákutca, és ezt a zsákutcát évszázadok óta játsszuk egymással” – mondta.

Hontot az lepte meg, hogy hogyan interpretálta ezt a „művelt, toleráns, antiorbánista tömeg”.

„Magukat progresszívnek, európainak mondó erők nettó fasiszta üzenetekkel bombázzák a saját populistáikat, mindezt a felvilágosultság jegyében. És nem csupán ezekre a szavakra igaz, hanem az Azovra is igaz, ahol nácik vonulnak és hirdetik az ukrán felsőbbrendűséget, de aki az Azovért nem lelkesedik, az náci” – mondta Hont.

Nyitókép: You Tube

***

 

Összesen 112 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A többezer éve itt élő ukránok mesét miért nem cáfolják ezek a bölcs politikai "elemzők"?
Nemhogy a Kárpátaljára nem igaz, hanem egész Ukrajnára.

Elmebeteg!
Analfabéta vagy talán? Tényleg beidézzük az egész förmedvényt?

Nagyjából definíció szerint az.
(Összefogáááááás! Közös indulás! Mindenk együtt! Összefogáááááás!)

Na jó, lehet még:
- mihazánkos,
- kutyapártos.

Elmebeteg vagy.
És/vagy hazaáruló.

Ja, gondolom ez lett volna az érvelésed 1939-ben vagy 1941-ben is.

Ukrán kisváros, az eszed tokja...

Ukrajna harmadik (!) legnagyobb városa, egy EGYMILLIÓS város. Nagyobb, mint Pozsony, Ljubljana, Szkopje és Szarajevó együttvéve.

A TELJES MAGYAR NÉPRŐL BESZÉLT.
SZÓ SZERINT, FÉLREÉRTHETETLENÜL.

Mondjuk az is sajátos, hogy mindenre felmentést adnánk azzal, hogy hát "háborúban állnak".
Azért a világtörténelemben elég sokszor folyt háború... nagyon-nagyon-nagyon sokszor sokkal brutálisabb formában, mint a mostani konfliktus. De valahogy Filatov-féle állatságok nem feltétlenül jöttek ki ezekből a helyzetekből...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés