Zaharova: Európa süllyed, Ukrajnával a lábához kötve

2023. február 3. 10:38
Az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint Nyugat-Európa már régen elvesztette a túlélés képességét.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a Telegramra posztolt, reagálva az ukrán elnök megjegyzéseire, amelyben az Oroszország elleni nyugati szankciók lassítását bírálta – számolt be a The Guardian. Zaharova idézi Zelenszkijt, aki arra panaszkodott, hogy

az európai szankciók üteme lelassult, Oroszország pedig gyorsabban alkalmazkodik a korlátozásokhoz.

A szóvivő erre reagálva úgy fogalmazott: „a recesszióba zuhanó, a túlélés szokását már régen elvesztett Nyugat-Európa süllyed, Ukrajnával a lábához kötve”.

A nyitóképen: Marija Zaharova. Fotó: Russian Foreign Ministry / Sputnik via AFP

 

Kapcsolódó videós tartalmunk: 

 

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Zelenszkijt a nyugat tartja el, attól van nagy pofája, még a nyugattal szemben is. Miért kötött bele az ukrán vezetés az oroszokba, ha pedig belekötött, miért nem tette azt saját szakállára?

Azért, mert ezzel voltak megbízva. Nem gondolták, hogy az oroszok akkor is támadnak, ha tudják, hogy a nyugat már részben kiképezte, részben felfegyverezte őket. Azt sem gondolták, hogy az oroszok ekkora pusztítást tudnak majd véghez vinni. Arra sem számítottak, hogy éppen csak annyi segítséget kapnak, hogy úgy, ahogy egyensúlyban legyenek, legyőzni ne tudják őket, csak minél tovább húzzák a háborút, minél többe kerüljön az oroszoknak. Ha a nyugat azt akarta volna, hogy Ukrajna győzzön, egy év alatt már megoldották volna. Igaz, akkor már nyugati városok is romokban hevernének.

Zelenszkij már látja ezeket, azért mer pofátlanul követelőzni. Szavaiból ki lehet érezni azt, amit nem mondhat ki. Ti mondtátok, hogy mit tegyek, én megtettem, de arról nem volt szó, hogy hagyjátok, hogy az országot ennyire lerombolják.

Ráadásul a lakosság menekül, nem akarnak katonának menni. Miért nincsenek lelkes, önkéntes jelentkezők a frontra? Érzik, hogy ez nem az ő háborújuk, ezt csak Zelenszkij vállalta, nem ők. Ettől van Zelenszkij pánikban, neki még egyszer számot kell adnia erről.

Az összeomlás nem azt jelenti, hogy semmi felvevő piac nem marad. Az már összeomlásnak fogható fel, ha jelentős cégek távoznak energiahiány miatt.

Ha Kína innen vinné vissza a legyártott akkumulátorokat, akkor csak azt tenné, amit a nyugat tett sok esetben, amikor kivitte a termelést és visszahozta a terméket. Ha úgy nézzük, visszanyal a fagyi. Ahogyan visszanyalt akkor, amikor az egykori brit gyarmat, India megvette az ikonikus brit autógyárat, a Jaguárt.

Most Ukrajnáról van szó, és ebben - a mellébeszélés szándékát kivéve - irreleváns Vietnam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés