Negyven ország bojkottálhatja az olimpiát, ha beengedik az orosz sportolókat

2023. február 3. 13:30
A lengyel sportminiszter szerint a koalíció elég széles lehet ahhoz, hogy értelmetlenné tegye a játékok megrendezését.

A NOB terveken dolgozik, hogy az orosz és fehérorosz sportolók semleges zászló alatt indulhassanak a 2024-es játékokon – számolt be a BBC.

Akár 40 ország is bojkottálhatja a következő olimpiai játékokat, ami értelmetlenné tenné az egész rendezvényt”

– idézi a lap Kamil Bortniczuk lengyel sport- és turisztikai minisztert. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy Lengyelország, Litvánia, Észtország és Lettország közösen elutasította a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) azon tervét, amely szerint oroszok és fehéroroszok versenyezhetnének 2024-ben. Mint ismert, korábban Ukrajna azzal fenyegetőzött, hogy bojkottálja a párizsi olimpiát ha ez megtörténik, a NOB azonban csütörtökön azt mondta, hogy egy esetleges bojkott csak büntetné a sportolókat.

Akár 40 ország is alkothatja a koalíciót

Bortniczuk kifejtette, hogy szerinte lehetséges lenne egy 40 országból – köztük Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból és Kanadából – álló koalíciót létrehozni, amely

támogatná a NOB terveinek blokkolását a február 10-i ülés előtt.

Hozzátette: „Ezt figyelembe véve nem hiszem, hogy az olimpia előtt nehéz döntések elé nézünk, és ha bojkottálnánk a játékokat, akkor a koalíció, amelynek részesei leszünk, elég széles lesz ahhoz, hogy értelmetlenné tegye a játékok megrendezését.”

Ukrajna kezdte a bojkottal fenyegetést, és már több ország is jelezte, hogy csatlakozna hozzá. Erről itt olvashat:

 

 

Ukrajna mellett már Norvégia, Lengyelország, Észtország és Lettország is bojkottal fenyegeti a 2024-es párizsi olimpiát!

Az ukránok kezdték a bojkottal fenyegetést annak hírére, hogy érzékelhető paradigmaváltás megy végbe a NOB vezetésében és keresik a módját, hogy a háborús helyzet miatt eddig kitiltott orosz és fehérorosz sportolók valahogy, például semleges zászló alatt, de ott lehessenek a következő nyári olimpián. Most négy másik ország is bojkottal fenyeget!

 

Kép forrása: MTI/EPA/Franck Robichon

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Brávó az elbitorolt olimpiának! A Momentum jól szolgálta fizető gazdái pofára esését.

Amit írsz, az még a kezdeti alapértelmezett demokrácia volt. Utána egyre szaporodó fogyatékosságokkal eljutott a népi demokrácián át a liberális demokráciáig.

Ja, és ugye ezek kb. az ún. nyugat-európai országok... aztán meg ugye két évvel ezelőtt csúcsra járatták a BLM-et UGYANEZEK... most meg ugyanolyan agyatlanul, ugyanolyan ideológiai indulattal nekimennek a komplett ún. "harmadik világnak"...

Mit is akartál mondani?

Ha próbálnám ezt a zagyvaságot megérteni, akkor... nos, menjünk bele. Amikor az USA ütötte, vágta pl. Afganisztánt, majd Irakot, akkor - nem kell részletezni - utóbbiak voltak a gyöngébbek.
KI LETT ZÁRVA AZ USA A 2004-ES ATHÉNI, A 2008-AS PEKINGI, A 2012-ES LONDONI STB. STB. OLIMPIÁRÓL?

Annyira ostoba vagy, hogy azt sem fogod fel, hogy 2003-ról beszélünk, nen 1991-ről. Hol volt már a kivaiti téma Irak 2003-as megtámadásakor, idióta?
Amit meg Afganisztán kapcsán karattyolsz, az minden kritikán aluli. Az USA volt az AGRESSZOR? Igen. A megtámadott Afganisztán volt a GYÖNGÉBB? Igen. (Sokkal, de sokkal nagyobb ugye az erőkülönbség, mint orosz-ukrán viszonylatban, ha már a gyöngeségen lovagolsz...) Ja, az AGRESSZOR motivációt kezded elemezni? Láss csodát, ilyenek az oroszok esetében is vannak. (És még csak nem is egy másik kontinensen (!) agresszorkodtak.)

Szóval továbbra is: ha az amerikai sportolók nem lettek a 2004-es olimpiáról kitiltva, akkor elég szánalmas az oroszok kitiltásáért kampányolni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés