Medvegyev Zelenszkijről: Minél többet támogatják nyugatról az őrült bohócot, annál többet fog lopni a kleptomániás haverjaival

2023. február 3. 9:02
Az orosz politikus „bűzölgő rothadásként” jellemezte Ukrajna gazdaságát.

Dimitrij Medvegyev ismét Telegramot ragadott, ezúttal az ukrán gazdaság témáját vesézte ki. Azzal kezdi hosszas bejegyzését, Ukrajnára utalva:

Ennek a szerencsétlen területnek a gazdasága egyre inkább egy bűzölgő rothadássá válik. Még azokban az országokban is erről beszélnek, amelyek az örök európai szeretetet ígérik az ukránoknak”.

Az orosz politikus ezután a Goldman Sachs adataira hivatkozva azt írja többek között, hogy Ukrajna elvesztette azon területeit, melyek az ipari erejének 40 százalékát adták, és a háború előtti GDP 15 százalékát. Hozzáteszi, hogy a mezőgazdaság is az összeomlás felé tart, a különböző nyersanyagok importálása Lengyelországból vagy Romániából pedig óriási költségeket ró az államra. 

Medvegyev azt is írja: az ukrán költségvetésnek 55 milliárd dollárt kellene valahonnan összekaparnia, és

minél több támogatás érkezik (nyugatról), az őrült bohóc és kleptomániás parazitái annál többet fognak lopni”.

Az orosz politikus szerint minél többet könyörögnek az ukránok a Nyugattól, annál előbb fog összeomlani gazdaságuk. „A Nyugatnak van tapasztalata abban, hogyan kell kinyírni kísérleti államokat. (...) Ukrajnának is ez lesz a sorsa: előbb megerőszakolják, majd hagyják megdögleni a történelem szemeteskosarában”.

Itt azonban még nem áll meg Medvegyev, tovább folytatja metaforáját: „a Nyugat halálos csendben, rideg megvetéssel figyeli a megkínzott páciense agóniáját”.

Nyitókép: MTI / AP / Ukrán elnöki sajtóhivatal

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés