Alig bíznak a németek saját hadseregükben

2023. február 3. 9:45
A megkérdezettek mindössze 8 százaléka mondta azt, hogy bízik abban, hogy a hadsereg felszerelése megfelelő feladatainak ellátásához.

Mindössze a németek alig több mint egyharmada bízik a német hadseregben (Bundeswehr) – derül ki az ARD német közszolgálati műsorszolgáltató megrendelésére készített reprezentatív felmérésből, melyet csütörtök este ismertetett a televízió. Az ARD szerint 1998 óta nem volt ilyen alacsony ez az arány. A felmérés legutóbbi elvégzésekor 2020-ban az arány még 59 százalék volt.

A válaszadók csupán 38 százaléka szerint lenne képes a Bundeswehr a szövetségeseivel együtt visszaverni a NATO területe ellen irányuló támadást, miközben 54 százalék szerint erre kevéssé, vagy egyáltalán nem lenne képes. 

A megkérdezettek mindössze 8 százaléka mondta azt, hogy bízik, vagy nagymértékben bízik abban, hogy a hadsereg felszerelése megfelelő feladatainak ellátásához, míg az emberek 85 százaléka kevéssé, vagy egyáltalán nem bízik ebben. A hadsereg egészét tekintve mindössze 35 százalék mondta azt, hogy bízik a Bundeswehrben. Valamint 60 százalékuk abban sem bízik, hogy a Bundeswehrben eléggé tesznek a szélsőjobboldali eszmék terjedése ellen a katonák körében.

A felmérés 1328 ember megkérdezésével készült január 30-án és február 1-jén, hibahatára pedig 2-3 százalék.

(MTI)

Nyitókép: Klaus-Dietmar Gabbert / dpa-Zentralbild / AFP 

Témához kapcsolódó videós tartalmunk: 

 

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a döbbenet, ha a lengyelek úgy akarnák, akkor egy hét múlva lengyel zászló lobogna a Reichstag-on. Egyszerűen nem lenne se német katona elég az útjukba, se technika...

Németország következmények nélküli ország. A nemzetvesztő balos-globalista politikusaik szisztematikusan építették le az ország katonai erejét védelmi képességeit. Most kiderült ez mekkora bűn volt, de bűnöst nem látunk. Az iparral, energetikával szintén ez a helyzet- ez majd tíz év múlva hozza a következményeit. A demográfia-bevándorlás gettó, akarom mondani dettó...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés