Egykori orosz tiszt: Az oroszok kegyetlen módon bántak az ukrán hadifoglyokkal

2023. február 2. 8:46
Szerinte Oroszország hamis narratívája arra szolgál, hogy az ukránokat dehumanizálja az orosz közvélemény és a hadsereg szemében.

Brutális kihallgatásokról számolt be egy volt orosz katonatiszt – tájékoztatott a hírről csütörtökön a BBC. Konsztantin Jefremov, a legmagasabb pozíciót betöltő rangidős tiszt, aki nyíltan beszélt ezekről a konkrét történetekről. A BBC-nek adott exkluzív interjúban elmondta, hogy Oroszország most árulónak és disszidensnek tekinti őt.

Az egyik dél-ukrajnai helyszínen elmondása szerint

„a kihallgatások, a kínzások körülbelül egy hétig folytak”.

Jefremov többször is megpróbált kilépni a hadseregből – azonban végül elbocsátották, mert nem volt hajlandó visszatérni Ukrajnába. Mostanra elmenekült Oroszországból.

Többek között azt mondta a lapnak, hogy emlékszik egy napra, amikor három foglyot hoztak be. A cikk bemutat több konkrét megaláztatást is. Például azt, amikor egy ukrán mesterlövészt „nőként” kezeltek.

Az egykori orosz katonatiszt szerint a Kreml azt akarja elhitetni az oroszokkal, hogy Ukrajnában Oroszország fasiszták, neonácik és ultranacionalisták ellen harcol. Ez a hamis narratíva arra szolgál, hogy az ukránokat dehumanizálja az orosz közvélemény és a hadsereg szemében.

Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés