Börtönbe kerülhet az X-Faktor sztárja, aki szerint homoszexuális válhat heteroszexuálissá

2023. február 2. 6:20
Az egyik irányt úgy hívják, coming out, és ünnepelni kell, a másikat úgy, bűncselekmény, és üldözik. Kis európai nonszensz.

Bekopogtatott a rendőrség a máltai X-Faktor korábbi győzteséhez és kihallgatásra vitték. A történet idáig egy szokványos „sztárbalhé” kezdete, amely hamar jelentős sajtóvisszhangot generál és jellemzően valamilyen simlisség rejlik mögötte. Matthew Grech esete azonban rendhagyó, mégpedig annak oka miatt. 

A népszerű énekes bűne – a vád szerint – ugyanis az, hogy egy interjújában a konverziós terápia létjogosultsága mellett érvelt. Az esetet a Szent István Intézet oldalán közreadó Puskás Balázs rámutat: a korábban gyakorló homoszexuális Grech nyíltan beszélt arról, hogy mára felhagyott korábbi életmódjával, már nem vallja magát homoszexuálisnak. Amennyiben bűnösnek találják, 5 hónap börtön vagy 5000 euro összegű pénzbüntetés vár rá. 

Málta volt az első európai ország, amely törvényben tiltotta meg a konverziós (sokak által reparatív terápiaként ismert) segítségnyújtás nyílt népszerűsítését. A mentálhigiénés segítségnyújtásnak ebben a formájában az arra önként jelentkezők számára nyújtanak segítséget avatott szakemberek, ha a kliens nem boldog homoszexuális, illetve leszbikus szexuális identitásával és közeledni szeretne a heteroszexuális identitás felé. 

Grech, aki megtérését követően hagyott fel addigi életmódjával, most tagadja, hogy törvényt sértett volna. Mint mondja, az ominózus interjúban egyszerűen tanúságot tett arról, hogy befejezte a meleg életmódot, változtatni kíván és azt is elmondta, hogy keresztény hite és meggyőződése ebben milyen szerepet játszik. Továbbá – mutat rá Puskás – idézett egy tudományos tanulmányt, amely szerint a szexuális irányultság nem veleszületett és nem megváltoztathatatlan, ellentétben az ember veleszületett nemével, ami viszont nem megváltoztatható.

A Szent István Intézet vezető kutatója kommentárjában abszurdnak nevezi az eseményeket. Mint fogalmaz, 

Ha egy heteroszexuális homoszexuálissá válik, azt coming out-nak hívjuk és ünnepelni kell. Ha egy homoszexuális hetero lesz, az lehetetlen, ha pedig erről még beszélni is mer, az bűncselekmény.” 

„Nyugat Európában és az angolszász országokban ugyanis orwelli törvények születnek, amelyek régi viccek poénjait emelik az igazság rangjára. Igen, ma már nem tréfa az, hogy »csak kötelezővé ne tegyék«. Vagy az, hogy »majd eldönti fiú lesz-e vagy lány, ha felnő«. Ez ma egy egyre erősödő hiedelem, amely szerint az ember a nemétől elszakadhat, de a szexuális irányultságától (ha az L, M vagy B) nem”, írja Puskás. 

A szerző egyben mozgósít is. Felhívásában úgy fogalmaz, „Szeretném, ha felébrednénk. Keresztények és nem keresztények, konzervatívok és liberálisok, mindazok, akik tudjuk, hogy mi az ember. Álljunk ki mellette, érveljünk a tudományosan is alátámasztott igazunk mellett, ne féljünk az agressziótól, amit on- és offline is meg kell emiatt élnünk. Sokkal nagyobb a tét annál, hogy megijedjünk és visszavonulót fújjunk.”

Az eredeti, teljes bejegyzést itt megtekintheti:

 

 

Nyitókép: Facebook, a Szent István Intézet hivatalos oldala

Összesen 155 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugye eleve ott kezdődik a dolog, hogy a szigorúan egyik irányba "bekötött" emberek mellett vannak biszexuális érdeklődésűek is.

Mármost ha egy biszexuális személy segítséget kér ahhoz, hogy főleg az másik nem irányába tudjon fordulni, pl. mert stabil családot és gyereket akar, miért ne kaphatná meg?

A haladár oldalt ismerve ez tart még pár évig, aztán ha nincs tovább hasznuk belőle, szívfájdalom nélkül odalökik őket egy újabb csoport kedvéért.
Hogy csak az utóbbi pár év "haladásából" szemlézzek: zsidók és mohamedánok, feministák és transzok.
De a progresszív mozgalmak már csak így működnek, a dekabristákat, trockistákat a bolsevikok mészároltatták le, az SA-t pedig az SS.

Jaj, hát hazudik, most miért kell ezen meglepődni? Ismerjük már régóta :)

"Ha egy heteroszexuális homoszexuálissá válik, azt coming out-nak hívjuk és ünnepelni kell."
Szerintem rosszul értelmezitek ezt a mondatot: nem azt mondja, hogy a coming out az csak az lehet, hogy egy heteró előjön azzal, hogy ő valójában homokos.. A coming out az minden olyan esemény, amikor valaki előjön a korábban titkolt, normálistól eltérő nemi identitásával. Tehát minden olyan eset, amikor először deklarálja azt, hogy ehhez a kisebbséghez tartozik, beleértve azokat is, akik korábban heterónak mondták magukat, ebben az értelemben ez a mondat helytálló.

Egyébként eszembe jut a magyar "Coming out" című film, ami ugyanerről szól, hogy egy homoszexuális fazon ráébred arra, hogy megváltozott a nemi identitása, és hogy kezelje ezt le. Lényegében a több százszor megfogalmazott témát fordította ki (ahogy egyébként a valóságban is ugyanúgy megtörténhet, mint a homokossá válás), ki is akadtak rajta rendesen a hazai kisebbségek képviselői - az nem lehet, hogy valaki belepiszkít az ő jól kidolgozott narratívájukba!

Mintha az USA-ban és Kanadában tiltanák az efféle terápiát, akár börtönbüntetéssel és szakmai eltiltással, is.
Erre mondta azt Peterson, hogy ezzel a pszichológusi munkát lehetetlenítik el - mert ha bárki, aki kibeszéli magából a kisebbségi identitásából fakadó feszültségeket, és ezzel szembesülve heteroszexuálissá válik, lényegében konverziós terápián vett részt, még akkor is, ha a pszichológus nem kezdeményezte a témát, és egyik irányba sem bátorította. Tehát az első gondolat felbukkanásakor le kell állítania a páciensét, ami viszont szembemegy az összes szakmai alapelvvel - beleértve a hippokratészi esküt is.

Így van. És pontosan ennek az ellentéte a konzervatív világkép, és az annak alapján történő kormányzás.

Lehet, bár szerintem ugyanazt csinálja, mint annak idején Counter, meg a többi "ide küldött", kis csúsztatásokkal (azaz pofátlan hazudozással) próbálja alátámasztani a baloldal narratíváját, egyrészt azért, hogy az itt jelenlévő semlegesebb világnézetűeket elfordíthassa a konzervatív ideológiától. másrészt pedig, hogy tematizálja a párbeszédet (azaz kisiklathassa a normális irányából)
Három gépen szoktak olvasni a Mandinert, az egyiken nem szűrök csak, azért képben legyek a trollok munkásságával is, nem véletlen, hogy az másik kettőn már régóta szűröm.

Szerintem az embereknek alapvető viselkedési mintája, hogy bármilyen alapon csoportba szervezve őket hajlamos felsőbbrendűségi érzést támasztani a "kint rekedtekkel" szemben :)
Ez is egyfajta kognitív disszonancia, amivel megmagyarázza magának, hogy miért is van abban a csoportban.

Lényegében igen, bár a szexualitás nem veleszületett, hanem a nemi érés kor részben tanult viselkedés - tehát létezik a valamivé válás és az átnevelés is.
(Az például nem véletlen, hogy a gyerekkorban homoszexuális nem erőszak elszenvedői sokkal nagyobb eséllyel válnak homoszexuálissá felnőttként. Ha nem létezne átnevelés, akkor nem akarnának bemenni az iskolákba és óvodákba(!) "érzékenyíteni", és a normálistól eltérő nemi identitás ugyanannyira lenne téma, mint mondjuk a fél lábbal vagy fél kézzel születettek sorsa)

A NER is veszélyes bűnszervezet.

Lehet pl a devizahitelesek fosztogatni, időseket öregotthonban kisemmizni, de ha nem adod le a kiszabott sápot vagy átvered a gazdát és az erre rájön - nos, akkor véged van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés