Ukrajna bátor szabadságharcosok és európaiak földje

2023. február 2. 16:02

Cseh Katalin
Facebook
Ukrajna nem a „senki földje”.

„Ukrajna nem a »senki földje«, ahogy Orbán Viktor utal rá – úgy, hogy a háború​ kitörése​ óta, lassan egy éve ​(!) ​nem látogatott el Kijevbe. Ukrajna bátor szabadságharcosok és európaiak földje, akik megérdemlik a tiszteletünket​.

​Lebombázott civil házakat láttam, egy atomjaira szétlőtt általános iskolát, kiszaggatott projektorokat, átlőtt interaktív táblákat. Helyiek beszámolóit hallottam arról, hogyan szorultak be gyerekek és szüleik tehetetlenül a romok alá, hogyan vittek nekik a szomszédaik enni, miközben az orosz katonák nem hagyták, hogy a sebesülteket, csonttöréseket ellássák, tankkal hajtottak be az utcákra és lőtték szét azokat a házakat, amelyekben generációk óta laktak – és sorolhatnám azt a tömérdek embertelenséget, amit Kijev külvárosában a civilek ellen követtek el az oroszok. Amit a Momentum delegációja látott, Orbán Viktor viszont nem hajlandó rá.

Csakhogy Ukrajnában folyamatosan épülnek újjá a városok, konténerházakat telepítenek uniós országok segítségével – az ukránok nem törődnek bele, hogy épp lerohanják őket.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés