Botrányos blaszfémia: ürülékként ábrázolta Jézust egy spanyol lap

2023. február 2. 16:46
A Szent Családot is sikerült meggyalázniuk.

Megdöbbentő blaszfémiával rukkolt elő egy spanyol lap – mikor máskor, mint karácsony ünnepéhez kapcsolódóan. A Revista Mongolia decemberi száma a Szent Családot ábrázolta botrányos módon címlapján, Szent József és Szűz Mária előtt ugyanis a jászolban a kisded Jézus helyett egy emberi fekáliát ábrázoló, a közösségi médiából ismert ikon látható. 

A címlap az alábbi szöveggel jelent meg: „Megszületett Isten fia! Tiszta apja!” 

A lap ráadásul rögtön két alternatívát is bemutatott közösségi oldalán: a második címlapterven Mária a karjában tartja a pólyába takart Jézust – pontosabban a helyére illesztett ominózus szimbólumot. 

A képpel és a szöveggel a Szentháromság három személyéből rögtön kettőt sikerült az ürülékkel azonosítania a lapnak. A címlap jelentős felzúdulást keltett a spanyol keresztény közösségben, a CitizenGO és a HazteOir szervezetek feljelentést tettek és aláírásgyűjtés is indult annak érdekében, hogy a lap szerkesztősége kérjen bocsánatot a vállalhatatlan lapszámért. 

A lap decemberi ámokfutására most olvasónk hívta fel a figyelmünket. 

Mutatjuk a kép címlapot: 

Forrás: Twitter

Forrás: Twitter

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Íme, a felhőkön jön, és látni fogja őt minden szem, azok is, akik őt átszúrták" / Jelenések könyve 1.7 /. Amúgy pedig, ezek a gyalázkodók milyen alapon követelik meg a szeretteik iránti tiszteletet?...

Mások szerint is:
"Az egyik amerikai zsidó honlapon egy bizonyos Marjorie Ingall azt a fogas kérdést feszegeti, hogy vajon a kölykei miért tartják szórakoztatónak a kakit. Egyik mispóchebeli szaktársnőjére hivatkozik, aki szerint „amikor a zsidó kismamák összejönnek, szeretnek a kakiról cseverészni”. Ellágyulva a megható emléktől, Ingall azt is felidézi, hogy megboldogult apja a szellentést és a böfögést tartotta a világmindenség legmókásabb dolgainak. (Butt of the Joke, tabletmag.com, 2010. 06. 07.)"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés