Bíróság helyett Balira repültek nyaralni a német klímaaktivisták

2023. február 1. 9:12
Odaragasztották magukat a közúthoz, majd a tárgyalás helyett elrepültek Ázsiába.

Németországban az elmúlt hónapokban nagy hírverést csaptak maguk körül a Letzte Generation (Utolsó Nemzedék) nevű szervezet magukat klímaaktivistáknak tartó tagjai. Mint ismeretes, az újabb aktivista nemzedék műkincseket rongál meg múzeumokban, vagy épp odaragasztják magukat az úttesthez – a minap Németországban egy balesetet szenvedett kerékpáros vesztette életét, mert a mentő az emiatt keletkezett dugó miatt késett.

És az is kiderült, hogy az aktivisták egy része fizetésért, főállásban csinálja ezt, egy amerikai szervezet pénzéből.

A német sajtó most arról számol be: egy minapi stuttgarti úthoz ragasztós akció után a bíróság elé idéztek két aktivistát, Luisa S.-t és Yannick S.-t, aki mind az aktivizmusban, mind a magánéletben egy párt alkotnak. Az akciójukban az olajjal való spórolásra is felhívták a figyelmet az általuk tartott transzparensen.

A párocska azonban nem jelent meg a bíróság előtt: ennek oka, hogy a tél elől elrepültek nyaralni előbb Thaiföldre, majd Balira.

A Letzte Generation szervezet szóvivője a Bild újságnak nyilatkozva azzal magyarázta az esetet: „Ők magánemberekként repültek, nem klímavédőként. Ezt ketté kell tudni választani.”

 

Akar félmilliót keresni? Álljon be vandál „klímaaktivistának"!

Bizonyára emlékezünk a tavalyi év két fontos innovációjára, amellyel a klímáért aggódó fiatalok és kevésbé fiatalok felhívták a média figyelmét az éghajlatváltozás okozta problémákra. Az egyik ezek közül a műkincsek (illetve azok másolatainak) megrongálása volt: krumplipüré, emberi ürülék és minden egyéb játszott. Kísértet járja be Európát: az ökoterrorizmus kísértete.

 

A nyitóképen: német klímatüntetők akcióban (fotó: Letzte Generation Facebook)

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés