Németországban a baloldal uralta közmédia az abortuszt és a gyermektelenséget is népszerűsíti

2023. február 1. 21:52
Mariana Harder-Kühnel
Magyar Hírlap
A német nép megőrzése az elmúlt évtizedek egyetlen szövetségi kormányának sem volt fontos. Interjú.

„A közelmúltban a magyar kormány alaptörvényi szintre emelte a házasság jogintézményének a védelmét, és leszögezte, hogy az egy férfi és egy nő önkéntes életközössége. Valamint kormányzati cél, hogy a népességfogyást a gyermekvállalás ösztönzésével és nem a migrációval kell megoldani. Ez nagy vitákat váltott ki itthon és külföldön egyaránt. Németországban mit gondolnak erről?
Az SPD/Zöldek/FDP koalíciós megállapodása szerint a születések ösztönzése és a születések számának növelése Németországban nem szerepel a jelenlegi szövetségi kormány politikai céljai között. A Szövetségi Családügyi Minisztérium inkább azt tekinti fő feladatának, hogy a klasszikus házasságot, amely egy férfi és egy nő között köttetik, valamint a hagyományos családmodellt apával, anyával, fiúkkal és lányokkal újradefiniálja a baloldali ideológia mentén és a szexuális kisebbségek egyéni életterveinek támogatása érdekében. Azt tervezi, hogy törvényi szinten is »lecseréli« a hagyományos családot egy »felelősségi közösségre«, és felügyeleti joggal ruházza fel az úgynevezett »szociális szülőket«, azaz a tényleges szülőkön kívül más felnőtteket is. Ezen túlmenően jelentősen kiszélesítenék az abortusz lehetőségét a »reproduktív önrendelkezési jog« szavatolására hivatkozva.

A baloldali koalíció alig egy éves, előtte viszont másfél évtizedig döntően a konzervatív centrumpártok szabták meg a német politika irányvonalát. Persze az is igaz, hogy a melegházasságot Angela Merkel kancellársága idején ismerték el. Ezzel együtt adja magát a kérdés, hogy mekkorát fordult a világ 2021 decembere óta?
A német demográfiai katasztrófa és a német nép megőrzése az elmúlt évtizedek egyetlen szövetségi kormányának sem volt fontos. Ez tükröződik vissza az alacsony születési rátában: jelenleg 1,5 gyermek jut egy nőre. A mainstream pártok politikája a CDU/CSU-tól a baloldalig alapvetően arra irányul, hogy a nőket elsősorban a munkaerőpiac felé tereljék. Egyoldalú anyagi ösztönzőket adnak a keresőtevékenység folytatásához, és ahhoz, hogy valaki más vigyázzon az adott nő gyermekeire – vagy egyáltalán ne is szüljön gyermeket a világra. A családok állami támogatása a legjobb esetben is szelektív, és anyagilag szinte értelmezhetetlen. Az említett pártok alapvetően nem folytatnak család-, gyermek- és születésbarát politikát. Sőt, az állam az elmúlt évtizedekben fokozatosan megszüntette a demográfiai professzori állásokat, miközben a gendertudományi professzori állások számát jelentős támogatások révén folyamatosan növelték.

Visszatérve Magyarországra, illetve a hazai tapasztalatokra: a kormányt számos támadás érte, amiért az alaptörvénybe foglalta azt is, hogy az élet a fogantatással kezdődik, azért pedig különösen, mert különböző eszközökkel csökkenteni próbálja a terhességmegszakítások számát, és a nőket gyermekvállalásra ösztönzi. Erről mit gondol?
Németországban a Szövetségi Alkotmánybíróság kifejezett, a méhben megfogant élet védelmére vonatkozó követelményeivel ellentétben a baloldal uralta közmédia az abortuszt, a sterilizációt és a gyermektelenséget is népszerűsíti. Mivel általában fiatal nőket használnak erre a célra, fennáll annak a veszélye, hogy negatívan befolyásolják azoknak a lányoknak a gondolkodását, akik még csak keresik önmagukat. Ez botrányos! Ugyanis jelen pillanatban statisztikailag a férfiak és nők mindössze öt százaléka szeretne gyermektelen maradni. Ezzel szemben a férfiak 81 százaléka, a nők 77 százaléka szeretne legalább két gyereket. Ha a vágyuk megvalósulna, a születési ráta jóval a népességfogyás megállításához szükséges 2,1-es szint felett lenne. A mainstream pártok és az általuk alkotott szövetségi kormányok azonban nem támogatják őket eléggé abban, hogy az álmukat valóra válthassák.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kiscsirkéket védik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés