Hiába kérik a németek, Brazília nem hajlandó lőszereket adni az Ukrajnának átadott Gepardokhoz

2023. január 31. 8:06
„Brazília a béke országa. Ezért nem akar semmiféle, még közvetett részvételt sem a háborúban” – nyilatkozta a brazil elnök.

Brazília nem szállít lőszert azokhoz a német önjáró légvédelmi ágyúkhoz, melyeket Németország ígért nemrég Ukrajnának – közölte Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnök Olaf Scholz német kancellárral történt találkozója után.

Brazília nem érdekelt abban, hogy továbbadja a lőszert az ukrajnai háborúban való felhasználásra - mondta Lula a Scholzcal tarott közös sajtótájékoztatón helyi idő szerint hétfőn a brazil fővárosban. Olaf Scholz vasárnap este érkezett Brazíliába, négynapos dél-amerikai útja utolsó állomására.    

Brazília a béke országa. Ezért nem akar semmiféle, még közvetett részvételt sem a háborúban” 

– tette hozzá Lula. Németország már áprilisban, nem sokkal az ukrajnai orosz invázió elindulása után Brazíliához fordult lőszerekért a Gepardok számára. Lula azonban most elzárkózott a kérés teljesítésétől. A sajtótájékoztatón a brazil elnök arról is beszélt, hogy minél hamarabb szabadkereskedelmi megállapodást szeretne a Mercosur dél-amerikai kereskedelmi szövetség és az Európai Unió (EU) között. Scholz hangsúlyozta, mindkét fél érdekelt a szerződésben.    

(MTI)

Nyitókép: NELSON ALMEIDA / AFP

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért az is elég röhejes, hogy fidesznáci oldalon eddig Lula volt a patás ördög Szent Bolsonaro ellenében, most meg mecsoda lájkvihart arat.

Pedig mekkora örömünnepély volt a 444-hvg-telexen, és mindezek kommentmezején...BUKOTT A ZORBÁÁÁÁN!

A kétbites agyuk odáig már nem ért fel, hogy Latin-Amerikában a baloldal nacionalistább és USA-ellenesebb, mint a jobboldal...

Ennyire éles állásfoglalást nem láttam, se a mandin, se máshol.

Ami a 444-hvg-telexen hömpölygött, az valami egészen más nagyságrend.

Most az ellenzéki oldalak fognak siránkozni.
Ez is mutatja, hogy a régi felosztás, a jobb és bal, liberális felosztás ma már nem működik.
Jobb meghatározás a szuverenista és globalista, háború párti és békepárti.

Na jó, a "fidesznáci" az csak irónia volt, bár ha az "ukrán náci" hóttkomoly, természetes szóösszetétel lehet itt az olvtársaknál, akkor belefér.

Ami a tartalmat illeti: nézz szét a Mandin, mennyire egyértelműen Bolsonaronak drukkoltak a választások idején. Erre most 76 lájk Lulának!

Mármint mire? Lula 76 lájkját megnézheted fönt, azt, hogy a Mandi egész törzsközönsége Bolsonaronak drukkolt, megnézheted úgy, ha beírod a keresőbe, hogy "Bolsonaro". Ennyit tudtam tenni érted.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés