Oroszországot öt ország támogatja nyilvánosan

2023. január 31. 21:22

Anton Bendarzsevszkij
Facebook
Ezek a nemzetközi kapcsolatokban és a világgazdaságban betöltött súlya a nullához konvergál.

„Gyakran felmerül, hogy hányan támogatják Oroszországot, és a vitapartnereim vagy a kommentelők gyakran olyan országokat emlegetnek, amelyek soha egyetlen egy publikus nyilatkozatukban SEM álltak ki Oroszország mellett a 2022 februárjában elindított háború óta. Tipikusan ilyen például India vagy Kína, amely valóban nagyobb mennyiségben vásárol orosz energiahordozókat és nem csatlakozott a nyugati szankciókhoz. Nyilván kihasználják a megnyíló üzleti lehetőségeket, és ki ne akarna olcsó nyersanyagokkal megtolni a saját gazdaságát ebben a nehéz világpiaci helyzetben?... Eközben ugyanezen országok felszólaltak Ukrajna területi integritása mellett, és humanitárius segítséget, valamint van köztük olyan, amely legutóbb például dízelgenerátorokat küldött Kijevnek.

Oroszországot pontosan 5 ország támogatja nyilvánosan: Belarusz, Észak-Korea, Szíria, Eritrea és Nicaragua. Könnyű belátni, hogy ezek a nemzetközi kapcsolatokban és a világgazdaságban betöltött súlya a nullához konvergál. Eközben az Oroszországot elítélő és különböző intézkedésekkel Ukrajnát támogató országok világgazdasági szerepe meghaladja a világgazdaság 60%-át. Egy másik ábrán pedig a legutóbbi, őszi szavazás az ENSZ-ben az orosz agresszió elítéléséről. Na azon például még Eritrea sem szavazott Oroszország mellett, akkor Moszkvának csupán négy (4) támogatója volt. Csak hogy tegyük helyre ezeket a dolgokat, mert én a tényekben hiszek.”

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

***

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A tények azok, hogy nyeu-n és az usa- N kívül senki nem támogatja a háborút.
Persze, szóban lehet mondani, hogy területi integritás meg ilyesmi. A világ nagy része nem foglalkozik ezzel a helyi érdekeltségű háborúval . Nem is akarnak tönkremenni bele, mint az EU. Inkább profitálnak az olcsó nyersanyagokból.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés