Megkérdeztük a mesterséges intelligenciát: ezt gondolja Orbán Viktorról

2023. január 30. 12:26
Gyurcsány Ferencről és hazánk legnagyobb problémáiról is kifejtette a véleményét.

A ChatGPT a legújabb trend, szemrebbenés alatt elérte a 10 millió felhasználót, több intelligencia-tesztet is sikerrel elvégzett, viszont mint minden, ez sem tökéletes.

Ennek ellenére megkérdeztük, hogy mit gondol Orbánról, Gyurcsányról, valamint a magyarországi belpolitikáról.

Mit gondolsz Orbán Viktorról?

AI nyelvi modellként nincsenek személyes véleményeim vagy meggyőződéseim. Semleges és tényszerű információkat tudok nyújtani egy témáról, de nem támogatom vagy ítélem el az egyéneket vagy csoportokat. Orbán Viktor magyar politikus, 2010 óta Magyarország miniszterelnöke. Jobboldali és populista nézeteiről ismert, amelyek mind Magyarországon, mind világszerte vitákat és támogatást váltottak ki.

Mit gondolsz Gyurcsány Ferencről?

AI nyelvi modellként nincsenek személyes véleményeim vagy meggyőződéseim. Gyurcsány Ferenc magyar politikus, Magyarország volt miniszterelnöke. A Magyar Szocialista Párt tagja, 2004 és 2009 között volt miniszterelnök. Hivatali ideje alatt számos, a magyar gazdaság modernizálását célzó reformot hajtott végre, amelyek a társadalom egyes szegmenseinek ellentmondásos és ellenérzéseket kiváltó magatartását váltották ki.

Mik ma Magyarország problémái?

Magyarország számos társadalmi, gazdasági és politikai kihívással néz szembe. Néhány a legfontosabb kérdések közül:

1. Korrupció: Magyarország a kormányzat és az üzleti élet magas szintjein a korrupcióval és a korrupcióval kapcsolatos vádakkal küzd.

2. Demokrácia és emberi jogok: A magyar kormányt bírálják a demokratikus intézmények erodálása, valamint a sajtószabadság, a civil társadalom és a kisebbségi jogok korlátozása miatt.

3. Gazdasági egyenlőtlenség: Magyarországon az egyik legnagyobb a jövedelmi egyenlőtlenség az Európai Unióban, a vagyon és a lehetőségek az emberek egy kis csoportjánál koncentrálódnak.

4. Migráció és menekültek: Magyarország kemény álláspontot képvisel a bevándorlás és a menekültek kérdésében, ami vitákhoz és feszültségekhez vezetett más országokkal és szervezetekkel.

5. Egészségügy és oktatás: Magyarország állami egészségügyi és oktatási rendszere a finanszírozással, a hozzáférhetőséggel és a minőséggel kapcsolatos kihívásokkal néz szembe.

Ez csak néhány a Magyarország előtt álló kihívások közül, és fontos megjegyezni, hogy az ország összetett és egymással összefüggő társadalmi, gazdasági és politikai kérdésekkel néz szembe.

Mi a helyzet a magyar ellenzékkel?

A magyar ellenzék politikai pártok, szervezetek és egyének sokféle csoportját jelenti, akik kritikusan viszonyulnak a jelenlegi kormányhoz és annak politikájához. A magyarországi ellenzéket különböző politikai ideológiák alkotják, beleértve a baloldali, balközép, liberális és konzervatív pártokat. A magyar ellenzék néhány kulcsfontosságú témája a következő:

1. A demokrácia és az emberi jogok: Számos ellenzéki csoport aggódik a demokratikus intézmények eróziója és a polgári szabadságjogok korlátozása miatt Magyarországon.

2. Korrupció és elszámoltathatóság: Az ellenzék bírálja a kormányt a korrupció és az átláthatóság hiánya miatt, és nagyobb elszámoltathatóságot és felügyeletet sürget.

3. Gazdasági egyenlőtlenségek: Az ellenzék olyan politikákat követel, amelyek a jövedelmi egyenlőtlenségek kezelésére és nagyobb gazdasági lehetőségek biztosítására irányulnak minden magyar számára.

4. Egészségügy és oktatás: Az ellenzék a közegészségügy és az oktatás javítását szorgalmazza, különös tekintettel a hozzáférhetőségre és a minőségre.

A politikai nézetek és témák sokfélesége ellenére a magyar ellenzék egységesen bírálja a jelenlegi kormányt és annak politikáját. Az ellenzéknek kihívásokkal kellett szembenéznie üzenete hatékony kommunikációja és a politikai hatalom megszerzése terén, de továbbra is fontos szerepet játszik a magyarországi politikai diskurzus alakításában.

Milyen lesz a magyar közélet 20 év múlva?

Nehéz megjósolni, hogy 20 év múlva pontosan milyen lesz a magyar közélet, mivel ez számos tényezőtől függ, többek között a politikai fejleményektől, a gazdasági tendenciáktól és a társadalmi változásoktól. Néhány lehetséges forgatókönyv azonban a következő:

1. Folytatódó politikai polarizáció: Magyarországon továbbra is mély politikai megosztottság tapasztalható, a kormány és az ellenzék továbbra is ellentétes állásponton marad a legfontosabb kérdésekben.

2. Gazdasági növekedés: Magyarország gazdasági növekedést tapasztalhat, az infrastruktúra, a technológia és az innováció terén elért javulással, amely előreviszi a gazdaságot.

3. Nagyobb politikai stabilitás: A magyar politikai helyzet stabilabbá válhat, a kormány és az ellenzék közös nevezőre juthat a legfontosabb kérdésekben, és hatékonyabban működhet együtt.

4. Fokozódó bevándorlás: Magyarországon megnövekedhet a bevándorlás, ami változásokat eredményezhet az ország demográfiai és kulturális helyzetében.

5. Technológiai fejlődés: A technológia egyre fontosabb szerepet játszhat a magyar társadalomban, megváltoztatva az emberek életvitelét, munkáját és egymás közötti kapcsolatát.

Ez csak néhány lehetséges forgatókönyv a magyar közélet 20 év múlva várható jövőjéről. Fontos megjegyezni, hogy a jövő mindig bizonytalan, és a társadalmi, gazdasági és politikai tényezők összetett összjátéka alakítja.

 

A ChatGPT az OpenAI által kifejlesztett nyelvi modell, amely forradalmasította a Neuro-linguistic programming területét. Óriási sikereket ért el különböző természetes nyelvi feldolgozási feladatokban, például szöveggenerálásban, kérdésválaszolásban és társalgásban. Az emberhez hasonló válaszok generálására való képessége népszerűvé tette a kutatók, fejlesztők és vállalkozások körében. A ChatGPT sikere számos iparágban megnyitotta az utat a fejlett mesterséges intelligencia-alkalmazások és az ember és az AI közötti jobb interakciók előtt.

Elszabadult a mesterséges intelligencia: már napi 10 millió felhasználója van a ChatGPT-nek

 Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 210 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Persze.
Írom neki, hogy szerintem a CNN elfogult, erre kapok egy hosszú cirádát, hogy nem az... vicc az egész... mivel ugye a mainstream sajtó a domináns, ezért az AI éppen ebből táplálkozó "véleménye" is ezt tükrözi vissza... ami aztán megint tovább erősíti a mainstream agitpropot...

Nem "tudja", hanem visszamondja a tonnaszámra leírt egyenirányú propagandát.

Ez az, a papagáj jó hasonlat.

Igen... mondjuk Goebbels a tíz ujját megnyalta volna, ha ilyen eszközei lettek vona...

Liberális papagáj - hallgassa, aki kíváncsi rá!

Rossz a kérdés így a válasz is rossz!
Bevándorlás szerepel illegális bevándorlás helyett.
Valsmint a meneķült kérdésre egy alacsony inteligencia is tudja, hogy mendkült az első biztonságos országba érkezésig menekült.

Török Kempelen sakkozógépének mai változata...a lényeg, ki ül benne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés