Ukrajnai „toborzó”

2023. január 29. 7:10

Pilhál György
Magyar Nemzet
Közben érkeznek haza a fronton elesetteket szállító konvojok, igaz, erről nem szabad beszélni.

„Miközben a magyarokat és más Ukrajnában élő nemzetiségeket tömegesen hurcolják ki a frontra, Kijev jottányit sem változtat kisebbségi politikáján. Magyarjainkat a közelmúltban is több atrocitás érte. Leszedették a magyar zászlókat, tanárokat küldtek el állásukból, csupán mert magyarok, a munkácsi vár turulszobrát ledöntötték… Sorolhatnánk. 

Közben érkeznek haza a fronton elesetteket szállító konvojok, igaz, erről nem szabad beszélni, a hatóságok még az áldozatok hozzátartozóival sem közölnek adatokat.

Sokan azt sem tudják, mikor jön hozzátartozójuk a koporsója.

(Helyiek szerint a magyar határtól néhány száz méterre egy speciálisan erre a célra kialakított hűtővagonban több száz katona holttestét őrzik. Szerencsétlenek több hete, vagy annál is régebben estek el, de még mindig nem temethették el őket.)

Reménytelen eligazodni a háborús híreken is, egyedül az biztos, hogy mindkét fél nagyokat lódít. A halottakról, sebesültekről, kilőtt harci eszközökről szóló számadatokat megjegyezni sem érdemes – a fele sem igaz. Képes tudósítások, videók, filmfelvételek esetén talán kisebb a hamisítási lehetőség, ezek adhatnak némi támpontot a harcok állásáról.

Nem manipulálhatók viszont az országban zajló kényszersorozásokról titokban készült felvételek. Azok az elképesztő beszámolók, amelyek az ukrán hatóságok brutális fellépéseiről tudósítanak.

Nyitókép: MTI, Friedmann Endre

 

***

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés