Ukrajnai „toborzó”

2023. január 29. 07:10

Közben érkeznek haza a fronton elesetteket szállító konvojok, igaz, erről nem szabad beszélni.

2023. január 29. 07:10
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Miközben a magyarokat és más Ukrajnában élő nemzetiségeket tömegesen hurcolják ki a frontra, Kijev jottányit sem változtat kisebbségi politikáján. Magyarjainkat a közelmúltban is több atrocitás érte. Leszedették a magyar zászlókat, tanárokat küldtek el állásukból, csupán mert magyarok, a munkácsi vár turulszobrát ledöntötték… Sorolhatnánk. 

Közben érkeznek haza a fronton elesetteket szállító konvojok, igaz, erről nem szabad beszélni, a hatóságok még az áldozatok hozzátartozóival sem közölnek adatokat.

Sokan azt sem tudják, mikor jön hozzátartozójuk a koporsója.

(Helyiek szerint a magyar határtól néhány száz méterre egy speciálisan erre a célra kialakított hűtővagonban több száz katona holttestét őrzik. Szerencsétlenek több hete, vagy annál is régebben estek el, de még mindig nem temethették el őket.)

Reménytelen eligazodni a háborús híreken is, egyedül az biztos, hogy mindkét fél nagyokat lódít. A halottakról, sebesültekről, kilőtt harci eszközökről szóló számadatokat megjegyezni sem érdemes – a fele sem igaz. Képes tudósítások, videók, filmfelvételek esetén talán kisebb a hamisítási lehetőség, ezek adhatnak némi támpontot a harcok állásáról.

Nem manipulálhatók viszont az országban zajló kényszersorozásokról titokban készült felvételek. Azok az elképesztő beszámolók, amelyek az ukrán hatóságok brutális fellépéseiről tudósítanak.

Nyitókép: MTI, Friedmann Endre

 

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Xplorator
2023. január 30. 10:51
A háború állását tökéletesen igazolja az a kétségbeesett, vad erőszak, amivel az azovnácik kényszersoroznak.... Nincs hadrafogható ember, mert mind megdöglött már... Szánalmas vergődés amit csinálnak. Zelenszkij a kisfiútól az aggastyánig, mindenkit halomra gyilkol... Neki nem számít....
zsolti123
2023. január 29. 18:20
"Borúlátó hangok szerint talán Európának kell felajánlania saját fiait annak érdekében, hogy a háború folytatható legyen Oroszországgal szemben. " https://demokrata.hu/vilag/a-daralobol-nincs-kiszallas-634339/
LancelotDuLac
2023. január 29. 15:34
"„Miközben a magyarokat és más Ukrajnában élő nemzetiségeket tömegesen hurcolják ki a frontra, Kijev jottányit sem változtat kisebbségi politikáján. " az a kisebbség ott született, ergo a hazáját védi. Nem mellesleg az orosz ugyanezt csinálja a leigázott tagállamaival, mert azok lakosait küldi a háborúba (nem csak ebbe). és nem a moszkvai lakosságot, mert akkor már régen megbukott volna! felfogtad, te putyinorbánfaszszopó senki?!
csulak
2023. január 29. 14:41
a karpataljai magyarok az elso adando alkalommal adjak meg amgukat az oroszoknak. ha meg az ukran fasisztak lovik ezert akkor lojenek vissza batran !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik