Hírhedt orosz elítéltet bocsátottak szabadon ukrajnai szolgálata miatt

2023. január 29. 8:44
Alekszander Tjutyint – aki beállt a Wagner-csoportba – 2021 nyarán 23 év szabadságvesztésre ítélték, miután tízezer dollárt fizetett egy bérgyilkosnak, hogy végezzen üzlettársával és a családjával.

A Wagner-csoportban teljesített hat hónapos ukrajnai szolgálatát követően szabadon engedték Alekszander Tjutyint, aki bérgyilkost fogadott fel, hogy az végezzen üzlettársával – számol be a Magyar Nemzet. A lap arról ír, hogy a Wagner-csoport még tavaly kezdett elítélteket toborozni az ukrán frontra, akiknek féléves szolgálatért cserébe szabadságot, valamint körülbelül havi 3000 dolláros fizetést ígértek.

Tjutyin − vagy ahogyan Oroszországban ismerik, a „fekete ingatlanügynök” − is leszerződött a Wagner-csoporttal, a fél év szolgálati ideje leteltével pedig szabadon is bocsátották. A férfit 2021 nyarán 23 év szabadságvesztésre ítélték, miután

tízezer dollárt fizetett egy bérgyilkosnak, hogy végezzen üzlettársával,

annak terhes feleségével, valamint 10 és 14 éves gyermekükkel. A bérgyilkos baltával és gépfegyverrel mészárolta le a családot. Tjutyin később saját unokahúgát is el akarta tenni láb alól egy örökösödési vita miatt, azonban az általa megkeresett bérgyilkos egy beépített rendőr volt, ekkor tartóztatták le a hatóságok.

A most már szabad bűnöző jelenleg Törökországban tartózkodik, ahol felesége várta. Ukrajnai szolgálataiért Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője még bátorság érdemrendre is felterjesztette Tjutyint, különösképpen egy „erődített létesítmény megrohamozásában tanúsított példamutató helytállásáért”. 

Nyitókép: Illusztráció/Alexander NEMENOV / AFP

 

***

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ukrajnában ugyanez megy. Mind a két részről mocskos háború.

ha leszolgalta rendesen a fel evet es amnesztiat nyert vele legalisan akkor jogos

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés