Nuland: Örülök annak, hogy az Északi Áramlat már csak egy fémdarab a tenger fenekén

2023. január 28. 20:21
Az „amerikai adminisztráció” nem volt szomorú az orosz gázt Németországba juttató vezeték megsemmisülése miatt.

Tavaly szeptember végén robbant fel az orosz gázt Németországba juttató Északi Áramlat gázvezeték. Biztosat azóta sem tudunk, csak feltételezhetjük, hogy ki áll a szabotázs-akció mögött.

Mit gondolnak az egyes országok?

Az amerikai külügyminiszter például óriási lehetőségnek nevezte a történést, az oroszok az azóta már elfelejtett Liz Trusst is gyanúba keverték, a volt lengyel külügyminiszter pedig Amerikának hálálkodott a robbanást követően.

Az amerikai adminisztráció vezetői sem voltak szomorúak: egy Twiterre felkerült videó szerint Victoria Nuland is örömét fejezte ki egy szenátusi meghallgatáson.

„Cruz szenátor úrhoz hasonlóan én is, és szerintem a kormányzat is nagyon örül annak, hogy az Északi Áramlat 2 most már – ahogyan Ön is szereti mondani – egy fémdarab a tenger fenekén” – mondja a videóban Nuland.

Nuland – aki jelenlegaz amerikai külügyminisztérium politikai ügyekért felelős államtitkára – egyébként régi motoros a demokrata vezetésű adminisztrációkban, az ukrajnai 2014-es Majdan-forradalom idején Amerika eurázsiai ügyekért felelős külügyi államtitkára volt. 

Nyitókép: Twitter

***

Miért köszönte meg Amerikának egy lengyel EP-képviselő az Északi Áramlat felrobbantását? - FRISSÍTVE!

Összesen 213 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

...örülnék annak, ha Európa már csak egy tömegsír lenne.....ha senki sem élné túl.

Hogy örül más kárának.... visszataszító.

Nbc News...Mike Miniham Air Force tábornok szerint 2025-ben kirobban az USA-Kína háború, miután Kína megtámadja Tajvant. nem örömteli, de ezek szerint amerikai részről még úgy gondolják, hogy 25-ig nem tör ki a harmadik világháború....még nem kell lemondani a nyári utazásokról.

Chaim Weizmann, a Zsidó Világkongresszus elnöke New York-i beszédéből, 1942. december 3-án:

„Nem tagadjuk, és nem félünk annak bevallásától, hogy ez a háború a mi háborúnk és a zsidók felszabadulásáért folyik. … A mi frontunk, a zsidóké, erősebb, mint minden más front együttvéve.

Ehhez a háborúhoz mi nem csak a pénzügyi támogatásunkat adjuk, amelyen az egész háborús termelés alapul. Ehhez a háborúhoz mi nem csak a teljes propaganda gépezetünket adjuk, ami a morális energiát szolgáltatja a háború folytatásához.

A győzelem garanciája túlnyomórészt az ellenséges erők gyengítésén alapszik, ahogy a saját országaikban, az ellenállás útján semmisítjük meg azt. Mi vagyunk a Trójai Faló az ellenség várában. Az Európában élő zsidók ezrei jelentik azt az alapvető tényezőt, amely az ellenség megsemmisítéséhez vezet. Ott a mi frontunk egy tény és a legértékesebb hozzájárulás a győzelemhez.”

Azt mondod, hogy a mostani háború is a zsidók felszabadulásáért folyik?

Van még kérdés, Ildikó?

Őrjöngsz kispofám, őrjöngsz? Szinte látom, ahogy lila fejjel vered billentyűket. Nyugodj meg, mert még a végén diliházba kerülsz.

Igen, de... melyiket fogjuk (kell) idézni száz év múlva?

Minden emberi halmazban van legalább egy, akinek soha sincs igaza, és erre támaszkodni is lehet. (C. Northcote Parkinson)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés