Nuland: Örülök annak, hogy az Északi Áramlat már csak egy fémdarab a tenger fenekén

2023. január 28. 20:21

Az „amerikai adminisztráció” nem volt szomorú az orosz gázt Németországba juttató vezeték megsemmisülése miatt.

2023. január 28. 20:21
null

Tavaly szeptember végén robbant fel az orosz gázt Németországba juttató Északi Áramlat gázvezeték. Biztosat azóta sem tudunk, csak feltételezhetjük, hogy ki áll a szabotázs-akció mögött.

Mit gondolnak az egyes országok?

Az amerikai külügyminiszter például óriási lehetőségnek nevezte a történést, az oroszok az azóta már elfelejtett Liz Trusst is gyanúba keverték, a volt lengyel külügyminiszter pedig Amerikának hálálkodott a robbanást követően.

Az amerikai adminisztráció vezetői sem voltak szomorúak: egy Twiterre felkerült videó szerint Victoria Nuland is örömét fejezte ki egy szenátusi meghallgatáson.

„Cruz szenátor úrhoz hasonlóan én is, és szerintem a kormányzat is nagyon örül annak, hogy az Északi Áramlat 2 most már – ahogyan Ön is szereti mondani – egy fémdarab a tenger fenekén” – mondja a videóban Nuland.

Nuland – aki jelenlegaz amerikai külügyminisztérium politikai ügyekért felelős államtitkára – egyébként régi motoros a demokrata vezetésű adminisztrációkban, az ukrajnai 2014-es Majdan-forradalom idején Amerika eurázsiai ügyekért felelős külügyi államtitkára volt. 

Nyitókép: Twitter

***

Kapcsolódó cikkek

Összesen 252 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondibarbi
2023. január 29. 18:28
"Örök hála" a nőkvóta kitalálójának, azóta a legidiótább picsák is szóhoz jutnak... Persze a prímet (ebben is) a németek viszik, az amcsik csak igyekeznek zárkózni...
Kybon
2023. január 29. 13:36
Nulla asszonyságot bizonyára nem szereti a férje. Ő viszont szereti az oreókekszet. A többi ezekből következik.
llnnhegyi
2023. január 29. 13:31
Biden Pelosi Blinken Nuland quartett háborús uszítók, provokálók! Nuland a háborús RIBANC
fonak
2023. január 29. 13:23
Ettől már csak egy lépés a nyílt beismerés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik