Eddig heten haltak meg a pénteki terrortámadásban Jeruzsálemben

2023. január 28. 07:27

A merénylet válasz volt az izraeli hadsereg Dzseninben, kilenc palesztin halálával végződő csütörtöki razziájára.

2023. január 28. 07:27
null

Legkevesebb heten meghaltak egy jeruzsálemi zsinagógánál végrehajtott fegyveres terrorakcióban, többen megsebesültek, a merénylőt lelőtték – jelentette a 12-es kereskedelmi televízió Izraelben péntek este. A merénylő autóval érkezett Jeruzsálem Neve Jakov nevű lakónegyedébe, ahol járművét leállította, majd

egy zsinagóga kapujánál lövöldözni kezdett az onnan távozó, korábban a szombatot fogadó imádkozókra.

Öt áldozatot a kiérkező mentősök a helyszínen halottnak nyilvánítottak, két ember pedig kórházba szállítása után vesztette életét. A mentőszolgálat életveszélyesen súlyos sebesültekről is beszámolt.

A Hamászhoz köthető a merénylet

A merénylőt a helyszínen lelőtték, az izraeli rendőrség esetleges további terroristákat keresve átvizsgálja a környéket. A TV értesülése szerint

a terrorista, a Hamászhoz tartozó Fadi Ajas.

A terrorista megpróbált autójával elmenekülni, de a közeli rendőrőrsről a lövések zajára odasiető rendőr egy önkéntes segítségével a zsinagógától mintegy egy kilométerre megállította. Rövid tűzharc bontakozott ki, melyben a rendfenntartók lelőtték. Ajas izraeli állampolgár, a kelet-jeruzsálemi Soafat nevű menekülttábor lakója.

Itamár Bengvír, a rendőrség munkájáért felelős nemzetbiztonsági miniszter a helyszínre érkezett, Benjámin Netanjahu miniszterelnök helyzetértékelő biztonsági megbeszélést hívott össze. A Gázai övezetet irányító iszlamista Hamász terrorszervezet szóvivője bejelentette, hogy a jeruzsálemi merénylet válasz volt az izraeli hadsereg Dzseninben, Ciszjordánia északi részében végrehajtott, kilenc palesztin halálával végződő csütörtöki razziájára.

(MTI)

Nyitókép: AHMAD GHARABLI / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2023. január 29. 08:52
Jeruzsálemben nem vacakolnak, minden merénylőt azonnal lelőnek. A libsik eltartják a börtöneikben.
szodabár
2023. január 28. 18:57
Köszönöm, megvannak a kommentek, darabra.
Senki Alfonz
2023. január 28. 14:01
1947-es ENSZ határozat végrehajtása mikor lesz??? Önálló Palesztinát és Kurdisztánt!!!! Aki nem ért egyet ezzel, az örökre mondjon le Erdélyről!!!!
Igazszó
2023. január 28. 11:57
Amilyen a mosdó, olyan a törölköző.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik