Zelenszkij: Rendkívül éles a helyzet a fronton

2023. január 27. 23:07

Továbbra is rendkívül éles a helyzet az ukrajnai fronton, különösen a kelet-ukrajnai Donyeck megyében, ahol Oroszország fokozza az offenzívát - közölte péntek esti üzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

2023. január 27. 23:07
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök heves csatáról számolt be, amelyek a Donyecktől délnyugatra fekvő Vuhledar, illetve a megyeszékhelytől északkeletre fekvő Bahmut elfoglalásért folynak. Bahmut nagy része romba dőlt az ismételt orosz támadások következtében.

Az ukrán elnök kijelentette: „a megszállók nem csupán az állásainkat ostromolják, de tüzérséggel, légicsapásokkal, rakétákkal szándékosan és módszeresen lerombolják a közelükben lévő városokat és falvakat is”.

– tette hozzá az államfő.

A háború előtt hetvenezer lakosú Bahmutban a tizenegy hónapja tartó háború legkegyetlenebb harca folyik.

(MTI)

 

 

Nyitókép: Képernyőfotó

Kapcsolódó cikkek

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. január 29. 18:38
nincs keletukrajnai Donyeck nyugatoroszorszagi van
Sulammit
2023. január 28. 22:44
Hitelesebb lennél, ha mindezt nem a súgógépedről mondanád, mint minden beszédedet. Azért csodálkoztak az interjú után a hol ukránul, hol oroszul makogásodon egyesek, mert nem tudják, hogy minden szövegelésed le van írva, te csak felolvasod.
Dezsőke
2023. január 28. 20:30
békét
Sün Balázs
2023. január 28. 20:08
Volodimir! Nem figyeltél eléggé, az amerikai elnök elnök megmondta őszintén, hogy az utolsó ukrán harcosig fognak harcolni, aztán ezt a Putyin is megerősítette, hogy ők is az utolsó ukrán harcosig fognak harcolni. És sajnos ezt is teszik. Te pedig egyszerűen "kitolhattál volna" velük, hogy nem áldozod fel az egész Ukrajnát és az ország teljes népét. Most már késő a sírás!!! Minél több fegyvert, tankot, rakétát és repülőt kérsz, annál több áldozat lesz!!! ÉBRESZTŐ!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik