Az ukránok szerint továbbra is ők ellenőrzik Bahmutot

2023. január 27. 9:17
Vuhledartól délre azonban az oroszoknak sikerült az első ukrán védvonalat áttörni és kijutni a város déli és keleti külvárosáig – a város körül harcok folynak.

A fő harctérség továbbra is 1) Bahmut, 2) az attól északra, a Sziverszkbe tartó út mentén fekvő, illetve 3) a várostól északnyugatra található települések vidéke – olvasható a  varsói Keleti Tanulmányok Központjának (OSW) hadiállapotról szóló elemzésében, melyet magyarul a Válasz Online közölt.

Az ukrán vezérkar sajtószóvivője szerint az ukránok ellenőrzik Bahmutot, s nem áll szándékukban visszavonulni. Az orosz erők sikertelenül támadhatták a Sziverszktől délre és keletre, a Sziverszk és Kreminna között, az Avdijivkától északra, illetve az Avdijivka és a Donyeck városa között található ukrán állásokat.

Az ukránok Marjinkában még mindig tartják magukat.

Vuhledartól délre az oroszoknak sikerült az első ukrán védvonalat áttörni és kijutni a város déli és keleti külvárosáig – a város körül harcok folynak. Zaporizzsja megyében az agresszor egységei az Orihivet [Оріхів] és Huljajpolét [Гуляйполе] összekötő út irányában hajthattak végre támadást, azonban az úttól délre, Csarivnénél [Чарівне] megállították őket.

Orosz források szerint Nova Kahovka közelében ukrán diverzáns-felderítőcsoportok a Dnyeper folyón átkelési kísérletet hajthattak végre, illetve Harkiv és Luhanszk megyék közigazgatási határán is tevékenységet végezhettek.

Nyitókép: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

szerintem te kevered a budapesti memorandumot az atomsorompo egyezmennyel.
egyebkent a memorandum nem szolt arrol az esetrol, ha tartomanyok fuggetlenednek. onnantol ugye az mar nem Ukrajna es azt csinalnak amit akarnak

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés