„Hamarosan F-16-osok lesznek Ukrajna egén” – véli az ukrán védelmi tanács vezetője

2023. január 27. 14:56
Olekszij Danyilov már tájékoztatásképpen egy videót is közzétett a vadászbombázó műszaki jellemzőiről.

Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára pénteki Facebook-bejegyzésében utalást tett arra, hogy Ukrajna a közeljövőben nemzetközi partnereitől amerikai gyártású F-16-os vadászbombázó repülőgépeket is kaphat.

Hamarosan F-16-osok lesznek Ukrajna egén” – írta a tisztségviselő. Danyilov közzétett egy videót az F-16 műszaki jellemzőiről, nem közölt azonban részleteket arról, hogy a vadászgépek szállításáról született-e már bármilyen döntés.    

Volodimir Zelenszkij elnök szerda esti videoüzenetében fontos célkitűzésnek nevezte azt, hogy a nyugati gyártású harckocsik szállításáról meghozott döntés után Ukrajna partnerei kezdjenek katonai repülőgépeket is szállítani. Az ukrán hírportál szerint az F-16-osokat gyártó amerikai vállalat bejelentette: kész ilyen típusú repülőgépeket szállítani európai országoknak, amelyek ezeket továbbadhatják Ukrajnának.

 Az Ukrenerho áramszolgáltató vállalat közben arról tájékoztatott, hogy a csütörtöki orosz drón- és rakétatámadások után továbbra is komoly hiány van az ukrán energiarendszerben, emiatt tíz régióban – beleértve a főváros, Kijev környékét – kénytelenek voltak vészleállásokat alkalmazni.

Azt sem zárták ki, hogy más megyékben is szükség lesz ilyen szintű korlátozásokra.    

A kelet-ukrajnai Donyeck megye helyi vezetése arról tájékoztatott, hogy az elmúlt nap során az orosz erők heves támadásokat intéztek Avgyijivka település ellen. A megyében egy nap alatt hat helyi lakos halt meg és kilenc szenvedett sérüléseket. Pavlo Kirilenko Donyeck megyei kormányzó a Telegramon közölte, hogy péntek reggel Csasziv Jar települést lőtték az orosz erők, aminek következtében két civil vesztette életét és öt sérült meg.   

 Az ukrán vezérkar reggeli helyzetjelentésében arról számolt be, hogy az elmúlt nap során az ukrán erők megsemmisítettek egy orosz helikoptert, hét harckocsit és 33 drónt, továbbá mintegy 850 ellenséges katonát. Velük együtt az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége megközelítette a 125 ezret.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/YNA/Dél-koreai egyesített vezérkar

Összesen 126 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ja, rögtön utána meg Iszkander-rakéták Kijev fölött.

Szerinted mégis mi ennek a kifutása?!?
Hm?!?

Hogyan NEM lesz ebből atomcsapás?

Aha.
Annál előbb lesz nukleáris csapás Ukrajnára.
Aztán akkor még egyszer, utoljára el lehet gondolkodni.

Ezek elmebetegek... ilyesmi lehetett 1914-ben az eufórikus, önfeledt háborús őrjöngés Európában... csak hát akkor még nem voltak nukleáris fegyverek. (Néhány millió halottat igy is összehoztak... aztán így utólag sem tudja kb. senki megmondani, miért is ment a háború.)

Az USA és az általa irányított országok által felszerelt ukrán náci haderő fogja sakkban tartani Európát, a németeket, a franciákat, az angolokat is, de a kedves olasz barátainkat is, de a lengyelek sem maradnak ki a sorból.
Ez persze egy dolog, de ennél súlyosabb, hogy az USA, a NATO tagállamainak többsége nagy sebességgel rohan, rántja magával egész Európát a világháborúba. Lassan Hitlernél gonoszabb, debilebb, mocskosabb, vérszomjasabb politikusok sora tör ártatlan emberek, gyermekek életére. Európa ötszáz milliós lakosságának életéről van szó, ami mellett eltörpül az első-és a második világháború áldozatainak a száma. Hágában a nemzetközi Bíróság azonnal emeljen vádat háborús uszítás, háborúban való részvétel okán az érintett gyilkos politikusok ellen.
Tényleg ketyeg az atomóra, a vérgőzös örültek már visszaszámolnak, röhögnek a milliós hullahegyeket várva.
Hol vannak a gondolkodó németek, franciák, angolok, olaszok, spanyolok, lengyelek, s persze az ukránok, miért nem zavarják már el saját hóhéraikat?
A degenerált, hat osztályos háborús uszító DK-s, jobbikos, stb. véglények sem maradnak életben, meg fognak dögleni, s még csak fel sem teszik magukban a kérdést, hogy kinek az érdekében.........

Oroszorszag atomhatalom, igy a katonai veresege nem opcio, mert vegso adunak ott az atom. Az viszont vilagvege.
Nyugaton mar az egyszeregy se megy?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés