Annalena Baerbock általában havonta mond egy csacsiságot

2023. január 26. 19:17

Nógrádi György
Vasarnap.hu
Sajnos sok olyan megnyilatkozása van, ami hagy némi kívánnivalót maga után. Interjú.

„A német külügyminiszter tegnap úgy fogalmazott, hogy Németország hadban áll Oroszországgal. Valóban így van ez?Annalena Baerbock, Németország külügyminisztere nem külpolitikai szakértő. Általában havonta mond egy csacsiságot. Ezt a kijelentését is a havi egy csacsiság részének kell tekinteni.

Ez nem egy túl előnyös attitűd a politika színpadán.
Valóban nem az, sajnos sok olyan megnyilatkozása van, ami hagy némi kívánnivalót maga után. Nemrégiben a »Winterspar« kifejezéssel illette a téli takarékoskodást, amelyet korábban a második világháború alatt csak Adolf Hitler használt. Ez nem túl szerencsés. Baerbock korábban is keményen nekiment az oroszoknak: ő volt az, aki elment Hágába, hogy a nemzetközi bíróság elé állítsák Oroszországot. Javasolta, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsából zárják ki őket. Amikor kiderült, hogy ez lehetetlen, akkor azzal érvelt, hogy a Biztonsági Tanács állandó tagjainak létszámát meg kell növelni azért, hogy Oroszország szerepe csökkenjen. Ugyancsak ő szorgalmazta, hogy az Európai Biztonsági Együttműködési Szervezetből, az EBESZ-ből is ki kell zárni az oroszokat. Az EBESZ német elnöke erre elmondta, hogy ez szintén lehetetlen. Azaz rengeteg olyan megnyilatkozása van, ahol meglátszik, hogy ő nem profi politikus.

Olaf Scholz kancellár reagált a kijelentésére?
Természetesen, tegnap este az egyik német televíziós csatorna harminc perces műsorában egyértelművé tette, hogy amíg ő Németország kancellárja, addig nem állnak hadban Oroszországgal. A Leopard 2-es harckocsikat azonban óriási nyomásra leszállítják Ukrajnának. Európa 90 darabot ad, amelyből Németország csupán 14 darabot ad, de azzal a feltétellel, hogy ezzel egyidejűleg az Amerikai Egyesült Államok 31 darab Abrams harckocsit is leszállít Ukrajna részére.”

Nyitókép: AFP/dpa/Kay Nietfeld

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés