Ennyi Leopard harckocsit kap Ukrajna az európai országoktól

2023. január 26. 9:34
Két harckocsizászlóaljba szervezik őket.

A Der Spiegel arról ír, hogy az európai országok összesen nagyjából 80 Leopard harckocsit küldhetnek Ukrajnának. Miután Németország jóváhagyta a harckocsik Ukrajnába szállítását, más országok is küldhetnek Leopardokat az ukránoknak. A portál szerint az európai országok célja a 80 darab Leopard.

A 80 harckocsit 40-40 tankból álló harckocsizászlóaljba szerveznék:

az elsőt a Németországból, Finnországból, Spanyolországból és Hollandiából érkező Leopardokból, míg a másodikat a lengyelek és a norvégok Leopardjaiból szerveznék össze.

Állítólag lesz még egy harmadik harckocsizászlóalj is abból a 30 darab M1 Abramsből, amelyeket az Egyesült Államok küld majd, írják.

***

Nyitókép: Wojtek RADWANSKI / AFP

Összesen 139 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az oroszok nyilván tudják, milyen szállítási útvonalak, vasútvonalak, és az ezeket ellátó elektromos vezetékek, transzformátorok fontosak ahhoz, hogy ezek a frontra eljussanak. Ha ezeket támadják, az a lakosságot is komolyan fogja sújtani. Az ukránok nem is olyan régen még az elektromos energia exportjáról beszéltek, ma pedig már importról esik szó.

Látom felvétel volt a troll seregbe. A logikus érvelés nem volt feltétel. Vagy csak újabb névvel jelentkezel az eddigiek mellett.

Egy új jelző sorban a balliberális értelmiség részéről.......Kertész újratöltve? Megszólalásaid a magyarok iránti kemény gyűlöletről szólnak, gátlástalanul szítod az antiszemitizmust, ami számunkra, normális zsidók számára nem igazán hasznos.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés