Jair Netanjahu: A „sorosozás” nem antiszemitizmus

2023. január 26. 17:30
Az izraeli miniszterelnök fia szerint az üzletember nagyon komoly károkat okoz „az egyedüli zsidó államnak”.

A „sorosozás” nem antiszemitizmus – jelentette ki Jair Netanjahu kolumnista, rádiós műsorvezető, izraeli politikai influenszer a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának második napján, csütörtökön Budapesten. A panelbeszélgetésen szóba került, hogy Magyarországot antiszemitának minősítették a Soros Györgyöt az illegális migrációval kapcsolatba hozó plakátok miatt. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök fia erre reagálva fogalmazott úgy, hogy a sorosozás nem antiszemitizmus, mert Soros György nagyon komoly károkat okoz „az egyedüli zsidó államnak”. Például azzal, hogy

olyan zsidóellenes, anticionista és palesztinpárti NGO-kat finanszíroz, amelyek az izraeli társadalmat belülről bontják meg.

Jair Netanjahu a pénz és média kapcsolatáról rendezett panelbeszélgetésen kifejtette: a nyugati világban, különösen Izraelben baloldali médiatúlsúly tapasztalható, miközben például a zsidó állam lakosainak jelentős része konzervatív, így van igény a jobboldali tartalmakra.

„A baloldal nagyon kegyetlen tud lenni”

Jair Netanjahu saját karrierjének állomásait is megemlítve úgy fogalmazott, hogy a baloldal nagyon kegyetlen tud lenni, ha valaki konzervatívként hangoztatja a nézeteit, ugyanis akkor démonizálják. Hozzátette: stabil alapokon áll a véleménye, amelyet őszintén megosztott olvasóival, hallgatóival, így egyre több követője lett. Véleménye szerint ugyanakkor a közösségi média sem teljesen demokratikus, mivel

kevés tulajdonos kezében vannak a legnagyobb ilyen platformok.

Azt mondta, hogy a legradikálisabb, legőrültebb baloldali gondolatok – köztük, hogy az országoknak nincs szükségük határokra – mainstream vélekedéssé válnak, miközben a többség által képviselt, ezzel ellentétes gondolatokat szélsőségesnek minősítik. Álláspontja szerint 2023-ban a bal- és jobboldaliság nem a szocializmusról és a kapitalizmusról szól, hanem sokkal inkább az egyes országokban egymáshoz kapcsolódó globális elitről és a helyi hétköznapi emberekről, munkásokról, akik a saját országuk érdekeit képviselik.

A jobboldal a tényleges demokráciát képviseli”

– hangoztatta Jair Netanjahu.

(MTI)

Fotó: YouTube

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés