Gigantikus összeggel dobná meg Ukrajnát az IMF

2023. január 26. 21:16
A Nemzetközi Valutaalap egy többéves, akár 16 milliárd dolláros segélycsomag lehetőségét vizsgálja Ukrajnának.

Óriási segélycsomagot állíthat össze Ukrajnának az IMF – írja a Bloomberg. Mint a lap írja: a program megvalósítása számos feltételtől függ, többek között a G7 országainak jóváhagyásától, valamint attól, hogy Ukrajna adományozói és hitelezői biztosítják-e az ország adósságának fenntarthatóságát.

A tervhez az IMF hitelezési szabályainak megváltoztatására is szükség lenne, hogy az alap hitelezhesse a háború sújtotta országot, a kijevi kormánynak pedig egy sor intézkedést kellene vállalnia, a tavaly jóváhagyott IMF-program sikeres befejezésén túlmenően - mondták a ne

Amennyiben jóváhagyják, a három-négyéves program – amelynek összértéke 14-16 milliárd dollár – az első évben 5-7 milliárd dollár folyósítását feltételezi a források szerint. Reményeik szerint a tervről március végéig sikerül megállapodni, és az első részletet a legjobb esetben már áprilisban megkapják – mondták a Bloomberg forrásai. A várakozások szerint a terv elősegíti majd, hogy az állami és magánhitelezők további pénzügyi támogatást nyújtsanak az országnak.

Nyitókép: Olivier Douliery / AFP

 

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pont erre gondoltam, hogy ne mi fizessük vissza. Majd Ukrajna fizet természetben. Esetleg az IMF elengedi a tartozást:-)))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés