Nem jó hazafi, aki a zárt kapus büntetést kockáztatja

2023. január 26. 16:46

Csányi Sándor
Nemzeti Sport
Az MLSZ folyamatosan kapcsolatban van az UEFA-val ebben az ügyben.

„Talán tiszteletlenül is hangozna, ha idézném az MLSZ-re vonatkozó, minap megjelent egyik-másik véleményt Nagy-Magyarország-ügyben, de azt hiszem, szükségtelen is: feltehetően találkozott ezekkel.

Nem gondolom, hogy a bátorságunkat kellene megkérdőjelezni vagy megalkuvó magatartással lennénk vádolhatók, még ha a szurkolók és a sajtó egy része most így is vélekedik. Pláne nem igazságos ránk sütni, ami szintén olvasható volt, hogy »merünk kicsik lenni«, hiszen sokszor nem kicsinek vagy nagynak, de leginkább okosnak kell lenni, s ezt, azt hiszem, minden hazai véleményformálónak érdemes megfontolnia, mert nem hiszem, hogy jó hazafi, aki a zárt kapus büntetést kockáztatja. Márpedig a mi legfőbb célunk elkerülni, hogy a stadionok be legyenek zárva, éppen a szurkolók, a magyar válogatott és mindannyiunk közös érdekében.

Ezért nem engedik a Nagy-Magyarország jelkép használatát a nemzetközi meccseken?

Ebben a kérdésben egyértelműen kommunikált az MLSZ. A Nagy-Magyarország térkép használatát minden korlátozás nélkül, sálon, zászlón, molinón és minden formában engedélyezi a hazai mérkőzéseken. A nemzetközi meccsekre azonban az azokat rendező szervezet, az UEFA által követett gyakorlat érvényes, és az angolok elleni meccs után kapott egy plusz egy felfüggesztett zárt kapus mérkőzésre vonatkozó büntetéssel a hátunk mögött, sőt a fejünk fölött, valamint a szerbek elleni Európa-bajnoki selejtező előtt nyilvánvaló, hogy ennek a jelképnek a használata kapna akkora nemzetközi figyelmet, ami könnyen súlyos következményekkel járhat.

Vagyis illene óvatosabbnak lenni, ezzel a magyar szurkolók számára fontos történelmi szimbólummal? Arra esély sincs, hogy ne büntesse az UEFA a használatát?

Reméljük, hogy van és az MLSZ folyamatosan kapcsolatban van az UEFA-val ebben az ügyben, már egy tavaly októberi beadványban is igyekeztünk egy konkrét ügy kapcsán elmagyarázni a döntéshozóknak, hogy nem tekintendő kirekesztő megnyilvánulásnak ennek a jelképnek a használata, illetve a folyamatban lévő ügyektől függetlenül én magam is kezdeményeztem olyan megbeszéléséket, amelyek egyértelműen tisztázzák, hogy az UEFA engedélyezi vagy tiltja, hogy megjelenjen a Nagy-Magyarország ábrázolás a lelátón. A kezdeményezéssel természetesen az a célom, hogy az európai szövetség és a FARE is vegye le a tiltólistájáról a Nagy-Magyarország jelképet.”

Kép forrása: MTI/Illyés Tibor

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Anyád picsája. Csányit marhára nem zavarja a NM molinó, de annyit nem ér meg hogy a x. zárt kaput kapjuk miatta. A Fradi tábor képes volt felfogni, hogy nincs egykezesd karlendítés "szívtől az égig sem" mert az UEFA ilyen nuanszokat nem mérlegel. A Fradi 40 év alatt több kint 50 UEFA meccset hozott le súlyosabb büntetés pláne zárt kapu nélkül. A válogatott ehhez képest 5-öt sem tud, mert a degenerált kemány mag tátott szájjal sétál bele a faszerdőbe, remélve, hjogy hátha megússza. Egy ilyen tiltást meg lehet kerülni, ki lehet írni, hogy Nem Nem Soha, vagy sok mindent, ami ugyanazt fcejezi ki, miért kell idiótának lenni. Oda kell figyelni arra, amit csányi mond és nem folyton beleköpni a válogatott levesége, meg elvenni másik hetvenezer szurkoló örömét.

Véleményt térdeléssel kilehet fejezni de molinóval nem. Ez most kettős mérce vagy csak vastag baromság?

Nem következmények nélkül. Bár enyhébben megúszták, de már ők is kaptak zárt kaput. De igazad van, tótok ellen himnuszfütyülésért mi kaptunk zárt kaput, a magyar himnuszt meg ki lehetett fütyülni, és hosszan lehet sorolni a bUEFA kettős mércéjét, de ha zárt kapukat kapunk (hivatalosan már rég többszörös visszaesőként), akkor a NM pólódat sem veheted fel a meccsre, mert be sem mehetsz. És ettől kinek lesz jobb?

Lehet, hogy igazad van. Ha minket nem büntetnének olyan gyakran, lehet, hogy buzgóbban jelenthetnénk fel másokat. De ahhoz kevésbé támadhatónak kellene lennünk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés